Wil jij je ex terug?

Wil jij je Ex terug?

Ik kreeg vandaag de volgende vraag:
“Lara, 3 jaar geleden ontmoette ik mijn ex. In het begin waren we gewoon aan het daten en later werd het een serieuze relatie. Omwille van een misverstand is onze relatie uit gegaan en zijn we beiden met ons leven verder gegaan.
Ik ben een paar weken geleden weer begonnen met Crossfit lessen en ik kwam hem daar weer tegen. Hij volgt dezelfde les als ik en we zien elkaar nu vaak en hij heeft me ook verteld dat hij een relatie heeft maar niet gelukkig is, maar hij heeft wel een relatie waar hij momenteel nog niet wilt uitstappen. Ik merk nu dat ik hem terug wil. Hij is echt de man van mijn leven. Hij geeft ook aan dat hij respect voor me heeft, me waardeert en hij geeft me vaak complimenten, maar hij vraagt me niet uit. Ik wil meer. Wat moet ik doen?”

Je begrijpt van jezelf al dat je weer intense gevoelens krijgt voor deze man, maar laten we even kijken naar waar deze man zich nu bevindt en waar je zou willen dat hij zich bevindt. Daar zit duidelijk een verschil in.

Laten we het even opdelen in stappen.
Er zijn een aantal dingen die hier naar voren komen:

 1. Hij heeft een relatie.
  Hij geeft aan dat hij ongelukkig is maar kiest er nu wel voor om met haar samen te blijven. Jij zou dus willen dat hij geen relatie heeft, maar dat heeft hij wel. Ookal heeft hij een slechte relatie, hij zit wel in die relatie. Hij zit emotioneel nog in die relatie dus dat wilt zeggen dat hij emotioneel onbeschikbaar is voor jou. Het is belangrijk om deze waarheid onder ogen te zien. Deze man is niet beschikbaar voor jou.

 2.  Hij onderneemt ook geen actie.
  Ten eerste onderneemt hij geen actie om je uit te vragen. Je geeft aan dat hij je wel complimenten geeft maar niet uitvraagt. Enkel woorden zijn hier niet genoeg, enkel acties tellen.
  Ten tweede: hij neemt ook geen stappen om uit te de relatie te stappen. Wanneer hij een toekomst zou zien met jou, dan zou hij de nodige ACTIE ondernemen en dat doet hij momenteel niet. Hij kan je nog zoveel complimenten geven, daar schiet je niets mee op. Het verandert niets aan de situatie. De beste indicator om te zien of een man echt interesse heeft is dat hij jou dat laat zien door stappen te zetten, door actie te ondernemen. Deze man heeft je geen enkele keer uit gevraagd voor een date, hoewel jullie al weken samen les volgen.

Ik begrijp dat dit niet is wat je wilt horen en dat dit hard aankomt EN ik begrijp ook je sterke gevoelens. Je bent helemaal gek van hem, je wilt hem terug, je verlangt naar hem.


Hoe kan je nu omgaan met die sterke gevoelens en wat kan je wel doen?

 1. Je kan een man niet voor je winnen door hem te gaan veroveren. Je kan jezelf geen plek gaan veroveren in zijn hart. Wanneer je weet hoe ik te werk ga dan weet je dat hard gaan werken voor een man jou niet gaat brengen wat je wilt bereiken: zijn liefde.
  Een man maakt zijn eigen keuzes. Hij is geen job promotie waar je hard voor kan werken en dan binnenhalen. Je kan niet, door hard te werken, een man niet van je laten houden.
  Het is net door niets te doen en te gaan achteroverleunen dat je de meeste kans maakt om hem in je leven te hebben.
  Wanneer jij je energie kan veranderen van laagwaardig naar hoogwaardig en je zo je energie kan veranderen van wanhopig naar focussen op jezelf in plaats van hem. Dan zal hij dat voelen aan je vibe en net dat zal hem naar je toetrekken.
  Hierop aansluitend: je vrouwelijke energie is je sterkte. Dus lekker relaxen in je vrouwelijke energie in plaats van in de veroverstand te gaan staan.
 1.  Heb vertrouwen
  Als hij echt de man voor jou is dan komen jullie elkaar wel weer tegen. Het is misschien nu gewoon niet de juiste timing. Ga daarop dan vertrouwen.
  Weet wel: blijf niet continu focussen op hem. Ga niet continu nadenken: wanneer gaat hij een einde aan zijn relatie maken, wanneer gaan wij weer samen zijn,…
  Door te gaan vertrouwen ga je ook de haast en de urgentie van je gevoelens verminderen. Je vertrouwt er namelijk op dat het ooit goed komt.

Weet dus ook dat het feit dat jij klaar bent en beschikbaar bent, niet voldoende is, hij moet dat ook zijn! Je bent altijd met 2.

Ben je al lid van mijn Facebook groep Lara’s Angels?

https://www.facebook.com/groups/668358583629442/

Met Liefde,

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen