Wat als hij afstand neemt en verdwijnt in zijn
04 oktober 2019 

Wat als hij afstand neemt en verdwijnt in zijn "man cave"?

"Wij zijn al een tijdje aan het daten en ik merk dat hij afstandelijker is of dat we elkaar minder vaak zien en als we elkaar zien dan is dat meestal samen met andere vrienden."

 Dit doet pijn, maar weet ook dat dit bij vele dames gebeurt na een tijdje te daten en ik weet dat je emoties helemaal op hol slaan nu. Het ging toch zo goed? Wat heb ik verkeerd gedaan? Waarom hoor ik minder van hem?

Ik wil het graag, vooraleer ik je vertel wat je kan doen, het met jullie hebben over de mannen grot.
Wat is dat een mannen grot? Als mannen een aantal weken met je daten dan kan het zijn dat ze zich soms wat meer gaan terugtrekken, dat ze verdwijnen in hun man cave.
Waarom gebeurt dat?
Soms dan wordt hij (onbewust) overweldigd door zijn gevoelens en hij voelt dat het serieuzer wordt. Soms hebben mannen gewoon even tijd nodig om dat te verwerken. Emoties kunnen hen ook overvallen en kunnen ook erg heftig zijn als ze je leuk vinden.
Maar het kan ook zijn dat hij zich terug trekt omdat hij er nog niet uit is of hij wel echt een serieuze relatie met je wilt. Dus dat weet je nooit 100% zeker.

Wat kan je nu doen?

1. Helemaal niets. Je gaat volledige achteroverleunen en doet niets.
Wat bedoel ik met niets?
-Hem geen berichten sturen
-Hem niet contacteren
-Niet bellen
-Geen likes op social media.
....
Helemaal niks!

Dit geeft je het meeste kans dat hij naar je terug komt.
Wanneer je een man moet overtuigen, overhalen, door zelf altijd het initiatief te nemen om hem te zien, zal je nooit weten of hij je echt leuk vindt. De meeste kans dat hij naar je terug komt is niets doen. Hij zal zich afvragen: waarom heb ik nog niks van haar gehoord? Dit zijn mannen niet gewend. Mannen zijn gewend dat vrouwen moeite doen. Dit zal zorgen voor aantrekking. Mannen voelen zich aangetrokken als zij achter ons aankomen en niet andersom. Dat is hun instinct. Als hij voelt in je energie dat jij hem heel graag wilt en daar alle moeite voor wilt doen dan gaat hij achteroverleunen en niets doen. Dus je dient hem te inspireren om zelf uit zijn pijp te komen.

 1. Ga focussen op jezelf. 
  Ga focussen op je eigen leven. In plaats van in je hoofd alleen maar met hem bezig te zijn. Ik weet dat het pijn doet en dat je niets liever wilt dan met hem samen zijn. Maar focus je volledige energie op jezelf. Lekker iets doen met vriendinnen, een massage voor jezelf of een lekker warm bad of iets doen wat je leuk vindt, ga dansen of lezen of naar de bioscoop.
  Je investeert al je energie en je tijd in je hoofd aan hem en je maakt waarschijnlijk allerlei assumpties in je hoofd van wat hij aan het doen is, vind hij me niet leuk, waarom hoor ik hem niet? Dit kost veel energie en brengt je niks. Ga dus focussen op jezelf!
 1. Hou rekening met de mannelijke relatietijdlijn van een man. 
  Mannen hebben een bepaalde tijdslijn waarop ze zich binden. Wij vrouwen gaan meestal sneller als mannen. Wij denken en voelen al sneller dat we een serieuze relatie hebben. Zeker als je al seks hebt gehad met hem. Mannen gaan trager dan ons. Dus ga niet te snel en ga je emotioneel nog niet te veel aan hem binden vooraleer je echt zeker weet dat hij met jou een serieuze relatie wilt. Laat hem het relatiegesprek voeren.

Midden november verschijnt mijn audio programma Diva’s daten zo https://liefdesschool.com/divas-daten-zo/, daar ga ik veel diepgaander in op deze 3 punten.

Dus voor nu:

 1. Ga achteroverleunen
 2. Ga focussen op jezelf
 3. Hou rekening met de mannelijke relatietijdlijn.

Ben je al lid van mijn Facebook pagina Lara’s Angels? Meld je dan nu aan :
https://www.facebook.com/groups/668358583629442/

Met liefde,

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen