Kan ik hem als eerste een bericht sturen?
17 september 2019 

Kan ik hem als eerste een bericht sturen?

Ik kreeg de vraag van mijn cliënte Leen: Lara, kan ik hem als eerste een bericht sturen?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: “In welke fase zit ik momenteel in de relatie?”
Hier rekening houdend met de relatietijdlijn van een man.

Zit je in de beginfase van het daten of ben je al verder op weg?
Laat ons zeggen dat we nu op de 3 maanden tijdlijn zitten. 3 Maanden zijn jullie al aan het daten. Dat is voor de meeste mannen een kantelpunt. Dat is de piektijd waarop een man beslist of hij met je verder wilt. Dus gedurende die 3 maanden is het echt belangrijk dat je in je “flirty Diva vibe” blijft zitten

Wat bedoel ik hiermee?

De flirty Diva vibe: Ik ben het waard dat een man mij verovert. Ik ben het waard dat hij naar mij toekomt. Ga in de “hij moet mij veroveren energie” zitten.
Dus dit is niet de tijd waarop jij actie dient te ondernemen omdat je dan zijn commitment tijdlijn gaat verstoren. Laat hem het initiatief nemen om met jou contact op te nemen.

Dat wilt ook zeggen dat als je in een veilige en serieuze relatie met hem zit je uiteraard altijd zelf initiatief kan nemen, maar zeker niet tijdens de beginperiode van het daten. Een man heeft “de jacht” nodig, ontneem hem dit niet. Maak het hem ook niet te gemakkelijk. Zeker niet in het begin. Ookal zullen mannen natuurlijk wel aangeven van: "ik vind het leuk als een vrouw mij in de watten legt." Laat je daardoor niet van de wijs brengen! Wij geven een man wat hij nodig heeft niet wat hij wilt. Ik weet dat dit een baanbrekend concept is en dat velen dit even moeten laten bezinken (ook mannen!). Maar onbewust is het dit wat mannen nodig hebben. Ze hebben net deze uitdaging nodig.
Dus ga focussen op jezelf in plaats van al je aandacht enkel op deze ene man te richten. Relax & breathe!
Als je in een relatie zit, kan je uiteraard zelf initiatief nemen en hem af en toe een bericht sturen, maar hier ook weer: met mate!

Zorg ervoor dat je de balans in je relatie niet verstoord. Een man zal steeds, ook in een relatie meer dingen initiëren dan een vrouw. Dus als vrouw ga je vaker achteroverleunen in je vrouwelijke energie. Dus hij contacteer meer, geeft meer, doet meer dan jou. Weer een baanbrekend concept! Wij als vrouwen zijn zo gewend om te gaan geven, te veel te geven, overgeven aan een man. Dat zit in ons in gebakken. Wij zijn de zorger. Maar weet dat je zo de liefdesbalans in je romantische relaties verstoord. Wanneer jij enkel de “nice girl” bent in je relatie is het een risico dat jij die balans van aantrekking zal verstoren. Dat wilt absoluut niet zeggen dat je niets voor je partner kan doen, maar wees wel bewust van deze balans.

De 2de vraag die je jezelf kan stellen is: vanuit welke energie ga je contact met hem zoeken?
Er zijn 2 soorten energie vanwaaruit wij een bericht aan een man kunnen sturen: 

  1. Een dirty energie. Zoals jullie al kunnen raden is dit best een negatieve energie. We sturen het bericht vanuit een slechte energie . Een energie vanwaaruit we hem nodig hebben, een verwijtende energie, een “ik heb je nodig energie”, een radeloze energie, een wanhopige energie en we verwachten dan ook een reactie van hem. We zitten in verwachtingsenergie. We voelen ons als: als we hem niet contacteren of als we niets van hem horen of als we niets doen (mannelijke energie) dan gaan we dood. We voelen de haast en de nood om contact met hem op te nemen uit angst dat we hem gaan verliezen of niet genoeg laten blijken hoe leuk we hem vinden.

Dat is geen goede energie om vanuit te vertrekken. Niet als je met hem date, maar ook niet als je met hem een relatie hebt. Ga je niet gedragen als een “gek wijf” ;)
Ga jezelf dan ook afvragen waar dit gevoel vandaan komt? Waarom ervaar ik die angst? Waarom voel ik deze nood? En waarom maakt het me zo radeloos? Waardoor word ik getriggerd? Heb ik angst om hem te verliezen? Angst om afgewezen te worden?
Je wilt niet in deze energie zitten want dan maak je jezelf helemaal gek. Je gaat kijken of hij je een bericht heeft gestuurd, wanneer hij je bericht heeft gelezen of hij nog online is geweest op social media. Je wordt er helemaal gek van. Waarom heeft hij nog niet gereageerd, negeert hij mij? Heeft hij iemand anders? Ik zie dat hij op FB reageert op een andere vrouw haar bericht en niet op het mijne. Al je donkere stemmen komen naar boven. Dat is slecht voor ons zelfvertrouwen en onze flirty diva vibe verdwijnt helemaal en dat is niet aantrekkelijk voor een man, maar ook zeker niet voor jezelf

  1. Flirty energy. Je komt van een positieve, energieke, fijne vibe en je bent helemaal niet bezig met het feit of hij aan je denkt en of hij antwoordt op je bericht of niet. Je bent daar niet mee bezig omdat jij focust op jezelf en op je eigen geluk. In plaats van obsessief bezig te zijn met hem. Als je in deze energie zit dan ga ervoor: stuur hem dat bericht!

Ik wil nog eens benadrukken dat het niet gaat om de regels volgen of om mannen te manipuleren maar echt om de energie waarin jij zit. Maar hou er rekening mee dat meestal als we een man echt leuk vinden zitten we niet in de flirty energie. Dus wees waakzaam daarover. We zijn meestal gevoelig voor wat hij zegt en doet en stuurt. Dus ga bij jezelf ook even na met welke energie je iets doet . Zit jij in je flirty energie of niet? Als je in je dirty energie zit is het beter om niets te doen en dicht bij jezelf te blijven en te gaan achteroverleunen en te wachten tot hij initieert en even naar je eigen emoties te kijken. Dat zal je ook vaster in je schoenen laten staan omdat je dan ook echt weet dat hij ervoor wilt gaan in plaats van dat jij telkens achter hem aan moet lopen. Dat geeft je ook meer zelfvertrouwen en net dat maakt je aantrekkelijk voor een man. Niet hoe mooi of knap of dun je bent maar de energie en het zelfvertrouwen dat jij uitstraalt.

Ik hoop dat dit je helpt Leen en voor al de andere die deze video bekijken.
Ik heb een gratis e-book geschreven dat vanaf eind september gratis te downloaden is op mijn website. Het e-book heet: “de 6 redenen waarom jij single bent en wat je eraan kan doen.” Dus neem gerust een kijkje.

Kijk ook gerust op mijn YOU TUBE kanaal voor het filmpje over dit onderwerp:

Als je op zoek bent naar een groep van gelijkgezinde vrouwen die hun liefdesleven willen veranderen, meld je dan aan voor mijn Facebook groep Lara’s Angelshttps://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In deze FB groep wordt met openheid, eerlijkheid en heel veel liefde naar elkaar gekeken. Vrouwen die op elkaar kunnen leunen en vertrouwen in de weg die ze afleggen in hun relatie of als single.
“One woman can make the difference but together we can rock the world.”

Ikzelf ben ook regelmatig in de groep aanwezig om je te helpen met je liefdesvragen.

Met veel liefde

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen