Hoe ga je om met het gevoel van “URGENTIE” in je relatie of tijdens het daten?
04 november 2019 

Hoe ga je om met het gevoel van “URGENTIE” in je relatie of tijdens het daten?

Hoe ga je om met het gevoel van “spoed-urgentie-haast” in je relatie of tijdens het daten?

Urgentie voelen bij een man is het gevoel van nu of nooit bij een man of het gevoel van “er moet iets gebeuren” of “waarom onderneemt hij niets” of “hij moet actie ondernemen”, “waarom duurt het zo lang?” en vanuit daaruit voel jij de drang om dingen zelf te gaan bewerkstelligen.

Het zorgt ervoor dat wij, omdat wij die urgentie voelen, ons gaan gedragen op een manier die niet direct de relatie vooruit helpt of de aantrekking van een man gaat aanwakkeren.

Wanneer het gevoel van urgentie het overneemt is het heel erg moeilijk voor ons als vrouwen om onze gevoelens onder controle te houden. We hebben het gevoel dat we iets MOETEN doen en wel NU, anders hebben we het gevoel dat we geen controle meer hebben over de situatie. En dit is een situatie waar we niet in willen zitten.

En vanuit dat gevoel van urgentie kunnen we best niet reageren wanneer het over onze relaties gaat en ook niet tijdens het daten. Het heeft namelijk een negatieve invloed op onze positieve energie en het laat ook geen fijne indruk na bij een man en het vermindert zijn aantrekking tot ons. Ook voor onszelf is dat geen goede energie om in te zitten en het jaagt mannen ook weg als we continu vanuit die haast gaan reageren.

Hoe kan dit er nu in de praktijk uitzien?
Tijdens het daten: Dat je achter een man gaat aanlopen, hem continue berichten stuurt, telkens opnieuw het initiatief neemt om hem te zien, hem de vraag stellen: waarom hoor ik niks van jou,… Omdat je anders bang bent dat er niets gaat gebeuren dat hij je niet meer gaat uitvragen voor een date, dus jij gaat dan maar in de actiemodus over.
In je relatie: zomaar gaan schreeuwen tegen je man, zonder enige controle over jezelf, hem uitschelden en niet bewust omgaan met de woorden die je gebruikt,…omdat hij niet DIRECT de dingen doet die je vraagt.
Of stel dat je man even een pauze vraagt in jullie relatie en jij gaat achter hem aanrennen omdat je bang bent om hem kwijt te geraken en omdat je hem wilt bewijzen dat jij een goede vangst bent.

Hoe kan je hier nu mee omgaan als je die gevoelens van urgentie voelt opkomen?

 1. Wees bewust van de gevoelens die naar boven komen, de gevoelens van urgentie. Ik weet dat dit heel simpel lijkt te klinken, maar vaak zijn we er niet bewust van en reageren vanuit een emotie DIRECT op wat we voelen en gaan dit dan ook onmiddellijk communiceren. Wat vaak niet tot een goed resultaat leidt of niet het resultaat wat jij wilt bereiken. Dus alles begint met bewust zijn van het gevoel.
 2. Het is belangrijk te begrijpen dat het gevoel dat op komt geen probleem is. Het gevoel is ok en mag er zijn. Wat wel een probleem kan geven is gaan reageren op dat gevoel op een manier dat een man weg jaagt of zijn aantrekking vermindert. Stel dat je hem achterna gaat jagen door hem continue berichten te sturen of te bellen.
  Voor de dames in een relatie. Ik bedoel niet dat je niet mag aangeven wat je niet fijn vindt, maar hier is het op de juiste manier communiceren key! De schade aan je relatie komt er pas wanneer je enkel reageert vanuit dat gevoel van urgentie.
  Voel de urgentie, ga even zitten met het gevoel, maar ga er niet op reageren. Ga niet in de actiemodus over.
 3. Vooraleer je iets doet vraag jezelf even af: is dit goed voor mij en de relatie? Zowel tijdens daten als in een serieuze relatie. Welk gevolg heeft het als ik reageer vanuit mijn gevoel van urgentie?
  Is dit goed voor ons beiden. Zorgt dit voor aantrekking tussen ons ja of neen?
  Naar voren leunen bij een man gaat er niet voor zorgen dat hij zich meer aangetrokken tot je voelt. Dus waarom zou jet dan doen?
 1. Ga jezelf afleiden van het gevoel van urgentie. Ga iets doen dat je afleidt wanneer je denkt: ik moet iets doen, ik moet iets ondernemen, ik ga hem bellen of een bericht sturen. Haal de focus af van het gevoel van urgentie.
  Hoe kan je dat nu doen? Als ik voel opkomen dat ik mijn man wel eens de waarheid zal zeggen en ik voel die boosheid naar boven komen dan adem ik even diep in en uit en ga bijvoorbeeld naar de keuken of de badkamer (of een plaats waar hij niet is) en herinner ik me zelf aan de vorige 3 stappen en doe ik op dat moment iets liefs voor mezelf. Ik neem een bad of douche of neem iets lekkers om te eten of maak een lekkere thee voor mezelf. Iets waarvan ik in het moment kan ontspannen. Zo vermindert het gevoel op dat moment. Urgentie is slechts een gevoel en de kunst is om goed te worden om gevoelens te kunnen loslaten die constructief niets bijdragen. Gevoelens gaan voorbij, probeer er niets zo hardnekkig aan vast te houden, dat brengt niets enkel maar meer boosheid en frustratie. Herinner jezelf eraan dat in deze modus zitten je relatie of je date niets zal vooruit helpen.

Je zal merken door de focus af te leiden dat het gevoel sneller gaat zakken.

Dus lekker achteroverleunen, relaxen en hem het initiatief laten nemen. Ookal voelt dit tegen intuïtief. Ookal voelt dit dat dit ingaat tegen je natuurlijk gevoel want komaan: “ik moet toch bewijzen dat ik wil vechten voor mijn relatie of ik moet hem toch laten merken dat ik hem leuk vind.” Ik zeg je : niet doen! Laat het initiatief aan hem over. Dat is jouw beste kans. Mannen zijn jagers en voelen op basis daarvan aantrekking tot ons als vrouw.

Met liefde,

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen