Lara van Dongen

Practitioner in de oplossingsgerichte therapie

Dit ben ik

Ik ben Lara, dating & relatiecoach voor de succesvolle en prachtige vrouw die op zoek is naar haar ware liefde.
Ik ben psychotherapeute i.o en practitioner in de oplossingsgerichte therapie en ik begeleid vrouwen bij het vinden van hun ideale partner. Mijn trajecten bestaan uit groepscoaching, zelfstudieprogramma’s of 1 op 1 privésessies.
Kort even mijn verhaal. Ik heb best een tumultueus relatieverleden achter de rug. Met mannen die niet beschikbaar waren, een emotioneel en fysieke geweldadige relatie waar ik omwille van mijn eigen onzekerheden niet uit kon stappen. Ik vond dat ik het niet waard was. Relaties met mannen die dan emotioneel ook afhankelijk van mij werden. Ik moest hun gat opvullen en “the nice girl” binnen in me werd daar tot aangetrokken. Toen ik eindelijk de kracht vond om eruit te stappen dacht ik: ”ja, en nu ben ik klaar voor een goede relatie.” Maar ik had totaal geen idee hoe ik dat nu moest gaan doen. Ik kwam wel af en toe mannen tegen in mijn dagelijks leven maar ook daar botste ik op bad boys, mannen die zich niet wilden binden, mannen die zomaar verdwenen na de eerste date, …
Na 3 jaar single zijn, zonder geluk, dacht ik:” hoe kan dit nou? “Ik ben een onafhankelijke sterke vrouw met een universitair diploma, ik zie er best goed uit, ik heb een goede baan.” “Hoe komt het nu dat mannen niet beschikbaar zijn voor mij?” “Hoe komt het dat ik niemand lijk tegen te komen die verder met mij wil of ik met hem? “Ik kon dit niet enkel toewijzen aan de mannen, maar ik vroeg me af : “wat is hier mijn aandeel in? “Ik ging op zoek naar kennis. Dit deed ik zowel via mijn opleiding tot psychotherapeute, als via boeken en gepubliceerde relatielectuur van andere psychotherapeuten. Bovendien heb ik ook een personal coach traject afgelegd samen met een Amerikaanse coach. 
Zo begonnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Ik kreeg inzicht in hoe mannen denken en voelen, maar ook hoofdzakelijk inzicht in mezelf. Ik kreeg inzicht in mijn triggers en angsten en waar deze vandaan komen en welke invloed mijn context (ouders) hebben gehad op de manier waarop ik in een relatie sta. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn aangeboren vrouwelijke energie weer kon gaan aanspreken en gebruiken als kracht.
Deze kennis ben ik gaan toepassen in de manier waarop ik ging daten. Ik werd plotseling de vrouw waar mannen niet genoeg van leken te krijgen. Ik wist niet wat me overkwam. Ik werd gevraagd voor een tweede, derde en vierde date. Ik kreeg continue berichtjes en werd uitgenodigd voor theater, ballet, etentjes. Ik werd aangesproken in de sportschool, aan de kassa van de Albert Heijn. Ik werd behandeld als een prinses. 
Ook leerde ik zo hoe ik mijn grenzen kon gaan aangeven wanneer ik overrompeld werd of wanneer iets niet goed voor me voelde. Ik deed enkel wat goed voelde voor mezelf zonder me te laten leiden door mijn eigen liefdesblokkades of angsten en door er open in te staan.
Ik heb nu een mooie relatie met mijn partner en ik heb er ook nog een lieve bonuszoon bij gekregen. Ookal ging dit in het begin ook niet altijd over rozen. Godzijdank had ik de kennis en de tools om hiermee om te gaan. Ik had zo een relatie in mijn mooiste dromen niet kunnen inbeelden.
Vandaaruit is mijn passie gegroeid om andere vrouwen te helpen met daten en hun zoektocht naar hun partner. Omdat ik weet dat het mogelijk is, als we maar weten hoe.

Heel vaak vragen mensen mij, nadat ze mijn verhaal kennen:
“Wat als je 1 tip zou hebben voor vrouwen die worstelen met hun liefdesleven.”” Welke tip zou dat zijn?” 
Er is niets mis met jou. Je bent wie je bent en met de kennis die je hebt heb je er het beste van gemaakt. Je hebt niet de tools die nodig zijn om succesvol te zijn in je liefdesleven en dat is ok, want ik had de kennis ook niet. Het goede nieuws is dat je deze wel kan leren. Dus laat je liefdesleven niet over aan goed geluk maar neem de stappen die nodig zijn om je ideale partner in je leven toe te laten. Start vandaag. Als ik het kan, kan jij dit ook. Don’t wait, just date!

Volg mij op Social Media:

Psychotherapeute i.o in de oplossingsgerichte therapie

In de oplossingsgerichte therapie gaat de therapeut samen met de cliënten een context construeren waarin de cliënt kan kiezen voor gewenste verandering.
De therapeut ondersteunt de cliënten in het duidelijk stellen wat ze willen en zich niet te laten fascineren door wat ze niet willen.
De therapeut spoort de cliënt aan om niet te blijven hangen in 1 enkel spoor maar opent mogelijkheden naar een keuze van betekenissen. De therapeut gaat de resources uit de cliënt zelf halen.

Politieke en Sociale Wetenschappen

Universitaire opleiding

Stanwick Management Consultants

Basistraining in Lean management & Six Sigma

Journalistiek

Professionele bachelor, specialisatie geschreven pers

Hoe klanten mij ervaren

Ik ben lerares en ik hou van kinderen. Ik wilde dan ook graag zelf kinderen. Dat is altijd een droom geweest. Maar zonder man geen kinderen. Ik ging vaak op dates maar dat werd nooit iets. Na date 3 haakten de meesten mannen al af. Ik had dus geen angst om te daten maar om de 1 of andere reden wist ik mannen niet meer te boeien na de 3de date. Ik had hulp nodig en kwam bij Lara terecht. Door met Lara te werken merkte ik dat de energie die ik uitstraalde (ik wil kinderen en snel!) niet werkte tijdens het daten. Lara heeft me geleerd om daarmee om te gaan en dicht bij mezelf te blijven. En dat heeft gewerkt. Mijn vriend en ik hebben gisteren samen besloten om voor kinderen te gaan.

Sara H

Lerares lager onderwijs

Ga jij samen met mij op zoek naar je ideale man?