Zit jij in de
28 september 2019 

Zit jij in de "friend zone" met een man die je leuk vindt?

Zit jij in de “FRIEND ZONE” en wat kan je eraan doen?

Zit jij in de friend zone met een man waar je graag een relatie mee zou willen?
OF
Vertelt een man je dat hij je echt leuk vindt maar geen gevoelens voor je heeft?
OF
Date jij met mannen maar lijkt er nooit een serieuze relatie van te komen?
OF
Geraak je ontmoedigd door het feit dat je regelmatig date en er nooit iets van lijkt te komen?

Als je JA antwoord op de meeste van deze vragen dan weet ik dat je gefrustreerd bent en het liefst wilt opgeven. Ik weet het omdat ik het zelf heb meegemaakt. Omdat ik zelf in die situaties gezeten heb en dat doet gewoon pijn!
Ik was een kampioen in het aantrekken van mannen die me dan ook in de “friend zone” plaatsten. Of die me er wel leuk vonden uitzien voor 1 keer.
Ik begreep toenmaals ook niet goed waarom. Ik was toch lief? Ik deed toch alles voor hen? Ik was toch “the nice girl”? Ik was er toch altijd als ze me nodig hadden? Of ik was toch altijd bereikbaar?
En zelfs dan werd daten nooit echt serieus. Ik hoorde plotseling niets meer van hen of hij was van de aardbodem verdwenen. Van daten naar een relatie leek niet mogelijk te zijn voor mij.

Ik herinner me zelf een man die ik heel erg leuk vond en die mij uitgebreid begon te vertellen over die ene vrouw die hij echt wel intrigerend vond en waar hij verliefd op was. En ik dacht: dat gaat wel over, hij zal zien hoe een geweldige vriendin ik kan zijn en dan komt dat wel vanzelf als ik maar gewoon laat zien hoe een goede vangst ik ben. REALLY? Het voelde gewoon verschrikkelijk en het deed pijn en ik had op dat moment niet het lef en niet genoeg vertrouwen in mezelf om weg te lopen van de situatie. Als ik daar nu over nadenk dan denk ik echt: hoe is dit mogelijk? Ik heb, net zoals jij, heel wat watertjes doorzwommen en ook wel eens “domme” dingen gedaan. Maar that’s life toch?
Ik heb nu een volledig ander leven, ik leef nu mijn droomrelatie en heb mijn leven volledig omgedraaid door heel veel vallen en opstaan en door te gaan toepassen wat ik heb geleerd.
Dus hoe slecht het nu ook voelt, ook voor jou kan het anders.

Hoe kan het dan anders?
Stel dat jij verliefd bent op iemand waarmee je in de “friend zone” zit?

Wat kan je dan doen?

 1.  Wees eerlijk tegen jezelf.
  Ik wil van je vragen om echt eens te gaan kijken naar de gevoelens die je voor deze man hebt. Wat voel je precies? Ben je er zeker van dat dit als meer dan vriendschap voelt?
  Waarom wil ik dat je dit gaat doen? Omdat ik graag wil dat je 100% duidelijkheid hebt voor jezelf over de situatie.
 1.  Wees je bewust van je eigen gevoelens
  Daarom dat ik je ook vraag om echt te gaan kijken naar je gevoelens. Ga je gevoelens niet weg stoppen. Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om je gevoelens voor deze man te gaan onderdrukken. Ze weg te stoppen. Omdat je voelt dat hij niet met je verder wilt, maar je hoopt er nog steeds op.
  Ik wil dat je ermee stopt om je eigen waarheid te gaan onderdrukken. Ik wil net dat je die waarheid gaat omarmen.
 1. Ga je waarheid uitspreken tegen jezelf
  Dit gaat oncomfortabel voelen! Ik bedoel hier echt: ga het luidop uitspreken tegen jezelf. Luidop voor de spiegel of in je woonkamer. Praat tegen jezelf. Wat is jouw waarheid?

Hoe kan dit eruit zien? “We hebben de laatste tijd veel tijd met elkaar doorgebracht en ik ben je heel erg leuk gaan vinden maar ik kan niet gewoon een vriendin voor je zijn. Ik voel dat ik meer met je wil. Ik wil je niet onder druk zetten maar ik wil ook niet doen alsof ik gewoon maar een vriendin ben.”
Dit zal heel kwetsbaar voelen in het begin want we leven in een maatschappij waar ons geleerd is dat gevoelens uiten en ervoor uit komen een vorm van zwakheid is. Maar ik wil je op het hart drukken dat dit de mooiste, meest kwetsbare en de meest eerlijke manier is ten opzicht van jezelf en dat je vanuit authenticiteit spreekt.
Mensen met zelfvertrouwen spreken hun eigen waarheid en ik weet dat dit niet gemakkelijk is als je in de “friend zone“ zit en daarom vraag ik je om kleine stapjes te nemen en dit al gewoon even hardop tegen jezelf uit te spreken. Alles stap voor stap.

 1.  Spreek je waarheid uit tegen hem.
  Wat je in punt 3 tegen jezelf hebt uitgesproken kan je hier nu met hem delen, uitspreken naar hem toe.
  Kijk hem in de ogen en spreek uit wat je in punt 3 tegen jezelf hebt gezegd. Als je dit hebt uitgesproken zeg je niets en laat je hem praten. Laat hem ZIJN waarheid uitspreken en dan vraag ik je: GELOOF hem! Geloof wat hij zegt. Wanneer hij gevoelens voor je heeft zal dit het moment zijn waarop hij het uitspreekt. Dus geef hem ook die ruimte. Omdat jij je hebt open gesteld en je eigen waarheid gesproken (zonder je te laten leiden door je emotionele triggers en liefdesblokkades) geef je hem ook de ruimte om zich emotioneel open te stellen en zijn waarheid te spreken. MAAR als hij nu uitspreekt dat hij geen romantische gevoelens voor je heeft dan wil ik dat je hem gelooft EN DAT JE ALLE CONTACT MET HEM VERBREEKT. Wanneer jij een serieuze relatie met hem wilt dan wil je niet in de friend zone blijven zitten. Dat brengt je nergens, enkel heel erg veel pijn. DUS verbreek alle contact.

Je eigen kwetsbaarheid (je diepste gevoelens uiten in dit geval) dient altijd samen te gaan met zelfliefde en jouw grenzen (wat tolereren we van anderen, in dit geval van een man).

Als vrouw met zelfvertrouwen en geloof in haarzelf dien je zijn beslissing te accepteren en heel bewust te kiezen om contact met hem te verbreken omdat dit je nergens zal brengen. Geloof wat hij zegt! Het zal je alleen pijn brengen en je niet vooruit helpen in het vinden van je partner. Want die partner is niet deze man waarmee je in de friend zone zit.
Hoe moeilijk het ook is, ik wil niet dat je gevangen zit in een situatie waar je zal proberen een vriendin voor hem te zijn en dat je hoopt dat zijn gevoelens zullen veranderen als je hem maar lang genoeg laat zien dat je er altijd voor hem bent.
De enige manier waarop zijn gevoelens überhaupt zouden kunnen veranderen is wanneer jij een keuze maakt voor jezelf en stopt met jezelf te bewijzen aan een man die geen romantische gevoelens voor je heeft. Vanuit een plaats van jezelf graag zien, vanuit je eigen grenzen en vanuit een keuze: ik kies niet voor een man waarmee ik al maanden in de friend zone zit! Mannen kiezen voor vrouwen met zelfvertrouwen, die geloven in zichzelf en hun eigen geluk.
Dus door je eigen waarheid uit te spreken en doordat je er bewust voor kiest om geen contact meer met hem te hebben geef je aan hem ook het signaal dat jij dit soort vrouw bent. Dus geloof in jezelf en maak de keuzes die je dichter bij je ideale man brengen ookal doen deze keuzes pijn en ookal zijn ze soms zo verdomd moeilijk! You got this!

Als je op zoek bent naar een groep van gelijkgezinde vrouwen die hun liefdesleven willen veranderen, meld je dan aan voor mijn Facebook groep Lara’s Angelshttps://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In deze FB groep wordt met openheid, eerlijkheid en heel veel liefde naar elkaar gekeken. Vrouwen die op elkaar kunnen leunen en vertrouwen in de weg die ze afleggen in hun relatie of als single.
“One woman can make the difference but together we can rock the world.”
Ikzelf ben ook regelmatig in de groep aanwezig om je te helpen met je liefdesvragen.

Met liefde,

Lara

Over de schrijver
Marlene
Door

Marlene

op 08 Nov 2023

Ik heb 2 jaar een relastie met een jongen gehsd nu heeft hij ren andere en zet mjj in een frendzone ik heb wel gevoelens voor hem maar hij niet meer voor mij zijn relatsie gaat nu ook njet zo goed maar ik hou veel van hem wat kan ik doen gewoon als vrienden door gaan en blijven en niets zeggen

Reactie plaatsen