Waarom verdwijnen mannen zomaar?
16 september 2019 

Waarom verdwijnen mannen zomaar?

Waarom verdwijnen mannen zomaar? Plotseling?

Het lijken wel spoken!
Dit onderwerp lijkt de laatste tijd meer en meer naar boven te komen bij mijn privéklanten.
Het lijkt vaak te gebeuren rond de 3de maand van daten.
Laten we even gaan kijken waarom mannen plotseling verdwijnen na een aantal dates en hoe wij hierop kunnen reageren.

Maar eerst: Wat is dit nu die VERDWIJNTRUC van mannen?
Dat mannen zomaar ineens verdwijnen zonder een verklaring. Je weet absoluut niet wat er aan de hand is. Ik noem het de verdwijntruc omdat het van de 1 op de andere dag gebeurt. Van de ene dag op de andere verandert alles. Je vraagt je af: “Is dit echt? Wat is er net gebeurd? Ik dacht dat alles goed ging?”

Welke impact heeft dit?
De impact kan variëren.
Als je het al voelde aankomen dat het niet helemaal lekker liep dan zal je het niet verbazen dat hij plotseling verdwijnt. Natuurlijk doet dit pijn maar het was te verwachten.

Maar wanneer het goed gaat tussen jullie en jullie hebben een hele leuke tijd samen en hij behandelt jou heel erg goed. Dan is de verdwijntruc wel een heel vreemd en onverwacht gegeven. De meeste vrouwen worden hier dan ook helemaal gek van en willen hier graag een verklaring voor. Het brengt je hoofd op hol en je gaat allerlei scenario’s in je hoofd afspelen: “Is er iets gebeurd of ben ik niet knap genoeg of ben ik niet goed genoeg of wat had ik anders moeten doen? Wat is er mis met mij? Waarom verdwijnen mannen altijd vanaf het moment een relatie serieus wordt? Waarom kom ik nooit verder dan 3 maanden?”
Zoals je ziet heel erg veel zelfkritiek en we gaan het op onszelf betrekken. We willen het begrijpen waarom hij dit doet en gaan daar dan ook continu op focussen. Het maakt ons echt gek. Het ene moment denk je: yes, ik heb echt mijn ideale man gevonden en plotseling wordt de stekker daar zomaar uitgetrokken zonder dat je iets van hem hoort.

Ik wil graag dat je weet dat het niet aan jou ligt. Dat alle vragen die je jezelf stelt of de zelfkritiek die je hebt helemaal niet waar zijn. Wanneer een man verdwijnt heeft dat helemaal NIKS met jou te maken.
Het wilt ook niet zeggen dat jij nooit een lange relatie zal hebben of dat mannen altijd zullen verdwijnen. Het heeft niets met jou te maken. Mijn eigen partner is ook naar mij terug gekomen en ik weet ook dat er heel wat mannen van mijn privéklanten ook volledig gaan voor een serieuze relatie. Dus als het voor hen kan dan kan het ook voor jou!

Laat ons even gaan kijken WAAROM MANNEN VERDWIJNEN en hoe je daarop het beste kan reageren.

Er zijn allerlei redenen:
1. Mannen verdwijnen vaak rond de 3 de maand van het daten met jou.
Dat is vaak het moment waarop een relatie echt serieus wordt.
2. Mannen geraken vaak overweldigd door de intensiteit van hun emoties en vinden dat heel erg confronterend en weten niet altijd goed hoe ze daarmee om moeten gaan. Mannen zijn ook maar mensen.
3. Soms zullen mannen nog niet klaar zijn om ons te geven wat wij willen in een relatie. Het gaat even wat minder in hun carrière of op andere vlakken of ze zijn nog niet over hun ex heen of ze zijn gewoon nog niet klaar voor een relatie.
4. Mannen zeggen me ook vaak dat ze gewoon verdwijnen omdat ze niet helemaal zeker zijn dat jij hun vrouw bent voor het leven.

Er kunnen uiteraard nog zoveel andere redenen zijn…

Vanuit mijn experten rol zie ik dat mannen meestal verdwijnen omdat ze gewoon niet zeker zijn of jij hun one & only bent.

Waarom zeg ik dit?
Omdat ik als relatie expert weet dat een man alle obstakels zal overwinnen voor de vrouw waarvan hij zeker is dat ze zijn one & only is. Obstakels zoals zijn bindingsangsten, zijn onzekerheden, de dingen die spelen in zijn leven.
Zijn verlangen om bij de vrouw van zijn leven te zijn zal hem zijn angsten, onzekerheden,… doen overwinnen.

Dus al de redenen waarom mannen plotseling verdwijnen zijn eigenlijk niet zo belangrijk.
Het is een zonde van je tijd om je hoofd erover te breken want je kan nooit 100% zeker weten waarom.

Nu is de vraag: HOE GA JE HIERMEE OM?
Er zijn 2 dingen belangrijk:
1. Er is niets dat je kan DOEN om hem van idee te laten veranderen.
Mannen doen wat ze willen en dat is hun goed recht en het laatste wat je wilt doen is een man smeken om bij je te blijven. Ik weet dat velen van jullie niet letterlijk zullen gaan smeken, maar ook dat berichtje waarin je stuurt dat hij een klootzak is of hem opbellen om te vragen waarom je niets meer van hem hoort is al “achter hem aanjagen”.
Wanneer hij verdwijnt laat hij je al zien wat er aan de hand is binnenin hem. Zie dat ook! Hij belt je niet omdat hij dat niet wilt. Ik weet dat het pijn doet maar doet het niet nog meer pijn als je jezelf helemaal verliest door hem achterna te lopen of te smeken? Ik weet dat het pijn doet want ik heb het zelf meegemaakt en heel veel andere vrouwen hebben het ook meegemaakt en toch hebben ook deze vrouwen een mooie relatie nu.
Dus doe niets, vraag hem ook niet voor uitleg. Je kan ventileren tegen je vrienden of tegen mij of tegen de dames in mijn Lara’s Angels Facebook groep, maar het heeft geen zin om dat tegen hem te doen. Je bereikt er niets mee.
2. Move on en ga circulerend daten
Ja, het kan zijn dat hij terug komt en dan zal hij hard moeten werken om je vertrouwen terug te winnen voordat jij er zelf over na kan denken om hem een tweede kans te geven. Maar blijf wel naar hem luisteren.
Maar ga niet zitten wachten totdat hij terugkomt. Want dit zal jou tegenhouden om vooruit te kijken. Je zal zo blijven vast hangen aan je ex en zo verlies je heel wat van je kostbare tijd en het zal je emotioneel blokkeren om verder te gaan. Waarom zoveel tijd en energie verspillen aan een man die jou niet wilt? Dus huil, schreeuw, vloek en begin opnieuw.
Begin met CIRCULEREND DATEN. En wees er volgende keer meer bewust van om niet direct zoveel van je emoties te investeren in een man die je nog niet zo goed kent. Dat maakt het alleen maar moeilijker achteraf. Daarom is circulerend daten zo belangrijk. Dan investeer je niet al je emotionele energie in 1 man.

Als je op zoek bent naar een groep van gelijkgezinde vrouwen die hun liefdesleven willen veranderen, meld je dan aan voor mijn Facebook groep Lara’s Angelshttps://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In deze FB groep wordt met openheid, eerlijkheid en heel veel liefde naar elkaar gekeken. Vrouwen die op elkaar kunnen leunen en vertrouwen in de weg die ze afleggen in hun relatie of als single.
“One woman can make the difference but together we can rock the world.”

Ikzelf ben ook regelmatig in de groep aanwezig om je te helpen met je liefdesvragen.

Met liefde

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen