Hoe beslist een man of hij je nog uit vraagt voor een tweede date of een derde date?
30 oktober 2019 

Hoe beslist een man of hij je nog uit vraagt voor een tweede date of een derde date?

Hoe beslist een man of hij je nog uit vraagt voor een tweede date of een derde date?

Stel dat je al een paar keer een date hebt gehad maar die eerste date heeft nooit geleid tot een tweede date of een derde date? Dan is dit iets voor jou!

Weet ook dat een romantische relatie een volledig ander domein is en dus ook niet te vergelijken met de manier waarop we vriendschappen aangaan.

Er zijn een aantal factoren belangrijk voor een man. Ik deel het even op in een aantal punten.
Wat gaan er door een man zijn hoofd na een eerste of tweede date?

1. Voel ik me veilig en op mijn gemak bij deze vrouw?
Hoe wakker je dit gevoel aan bij een man?
Vraag jezelf even af hoe je date ging? Was je open, relaxed? Accepteerde je wat er gebeurde, lachte je vaak tijdens je date? Of was je eerder gesloten, teruggetrokken, oordelend, zat je veel in je hoofd in plaats van in je gevoel in plaats van in je vrouwelijke energie tijdens je date?
Voor een man is het belangrijk dat hij zicht veilig voelt bij je en zichzelf kan zijn en dat heeft niets te maken met je grenzen aangeven of nee zeggen tegen hem of assertief zijn, maar eerder met de energie waarin je je bevindt tijdens je date. Wil jij het gesprek leiden of heb je angst voor stiltes of wil je je date micromanagen of de uitkomst van de date bepalen. Een man voelt dat aan en dat is mannelijke energie.

2. Voel ik me fysiek aangetrokken?
Hoe oppervlakkig dit ook klinkt. JA voor een man is dit belangrijk, absoluut. Zonder dat hij zich fysiek aangetrokken voelt is een relatie niet mogelijk. Nu kan je zeggen, dat is wel heel erg oppervlakkig, maar zo is het gewoon. Mannen geloven niet in: fysieke aantrekking kan groeien. Ze moeten echt die fysieke aantrekking voelen of er moet althans iets zijn in jou waartoe ze zich aangetrokken voelen. Ik hoor mijn privédames vaak zeggen: ik voelde me de eerste dates absoluut niet aangetrokken maar daarna begon ik toch iets te voelen. Voor mannen werkt dit zo niet: ze dienen zich echt wel fysiek aangetrokken te voelen, one way or another.

3. Kijken we op dezelfde manier naar de toekomst?
Stel nu dat jij als vrouw wilt trouwen en kinderen wilt en hij wilt dat absoluut niet en je hebt hem dat ook duidelijk gezegd dat dat voor jou belangrijk is. Dan gaat dat niet werken voor een man. Een man die aangeeft absoluut geen kinderen te willen gaat niet plotseling van idee veranderen.
Bij mijn privéklanten geef ik dan ook aan dat dit op lage termijn een goede manier van verlies is. Ookal doet het pijn. Beter dan vanaf het begin al weten waar je staat?

4. Blijft het een tikkeltje mysterieus
Wanneer je op je eerste date al je volledige levensverhaal vertelt dan heeft hij niets om naar uit te kijken voor de volgende date. Hou hem wat nieuwsgierig en geef niet op de eerste date meteen alles prijs. Luister ook naar zijn verhaal. Geef hem het gevoel dat hij nog meer van jou kan ontdekken.

5. Kan ik bij haar terecht als het even moeilijk gaat. Kan ze haar mannetje staan in een moeilijke periode?
Dit klinkt misschien voor sommige wat tegengesteld. Enerzijds zeg ik: blijf in je vrouwelijke energie en laat hem de man zijn. Maar nu zeg ik: mannen willen dat ik mijn mannetje kan staan. Mannen willen graag een vrouw die haar emoties in bedwang kan houden en daarmee bedoel ik niet dat je niet kwetsbaar mag zijn en niet mag huilen of je emoties de vrije loop mag laten, maar er is een verschil tussen “emotioneel drama” en emotioneel kwetsbaar zijn. Daar zijn mannen gevoelig voor.

Hopelijk brengt dit wat verheldering.
Denk eraan, mannen zijn best eenvoudig en voorspelbaar en wanneer je weet hoe je kan gaan daten wordt het echt gemakkelijk en ook leuk!

Heel veel succes met daten!

Indien je mijn GRATIS E-book, de 6 redenen waarom jij single bent en wat je eraan kan doen, nog niet zou gedownload hebben. Ga dan naar de homepage van mijn website www.liefdesschool.com

Ben je al aangemeld voor mijn facebook groep Lara’s Angels https://www.facebook.com/groups/668358583629442/

Met liefde

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen