Hoe kan je jouw vrouwelijke energie gebruiken zodat een man jou als een high value vrouw gaat zien.
11 juli 2019 

Hoe kan je jouw vrouwelijke energie gebruiken zodat een man jou als een high value vrouw gaat zien.

Iedereen spreekt altijd over vrouwelijke energie.

Wat is dat nu vrouwelijke energie?

Vrouwelijke energie is de gewoon “zijn” energie. In deze energie kan je ontvangen van een man in plaats van te geven. Je laat een man toe om jouw kopje te vullen. In dit geval geeft de man aan jou en jij ontvangt met liefde. Je leeft in het moment en geniet intens van het moment waar je je NU in bevindt. Bijvoorbeeld: je zit met vriendinnen in een gezellig restaurantje in het historisch stadsgedeelte van Antwerpen. Je drinkt thee en geniet op dat moment intens van het thee drinken en de gesprekken met je vriendinnen. Je bent IN het moment.
Vrouwelijke energie is, zachtheid, achterover leunen energie, vertrouwen hebben, vertragen, sensualiteit belichamen, luisteren, controle opgeven, niet micro managen, de man laten leiden.
Tegenover de vrouwelijke energie staat de mannelijke energie. Mannelijk energie is actie ondernemen, dingen doen, doelen behalen.
Als vrouwen van de 21ste eeuw zijn wij gewoon om ons mannetje te staan. Wij kunnen de dingen “zelf doen” en zijn zelfstandig en onafhankelijk. Wat ons zeer sterk maakt als vrouw en het voor mannen voelt alsof we hun niet nodig hebben. Dat roepen wij ook vaak als vrouw: “wij hebben geen man nodig!” En dat is ook zo, heel vaak. Maar is het niet fijn om ’s avonds tegen je man aan te leunen of op zijn schouder in slaap te vallen en je gedragen te voelen en je te ontspannen in je vrouwelijke energie? Voelt dat niet heerlijk om je te kunnen overgeven?
Bovendien is uit uitgebreid onderzoek ook gebleken dat mannen net die vrouwelijke energie nodig hebben omdat dat hetgeen is dat zij zelf niet bezitten en dat hen zo tot ons aantrekt.
Ik begrijp dat dit voor ons onafhankelijk vrouwen als een vreemd concept klinkt, zeker voor diegene die zichzelf getraind hebben om in mannelijke energie te leven (omdat dit ons vaak succes heeft gebracht in ons professioneel leven en op heel veel andere vlakken). Maar dit helpt ons er ook aan te herinneren dat net die vrouwelijke energie de sleutel is om opnieuw een balans te vinden. Onze kracht als vrouw zit in onze vrouwelijkheid en onze kwetsbaarheid.
Ja je wilt een succesvolle carrière , maar je wilt ook graag die geweldig mooie relatie. Dat is hoe een gebalanceerd leven er kan uitziet en dat is wat in verbinding treden met je vrouwelijke energie je zal brengen.
Probeer deze week 3 momenten uit te kiezen waarin je helemaal in het moment leeft. Bijvoorbeeld: je eet je avondeten. Ben je bewust van je vork die je naar je mond brengt en het eten dat je kauwt. Denk tijdens het eten enkel aan het daadwerkelijk eten en niet aan de dingen die je ‘ s avonds nog allemaal moet doen. Geniet van jouw eten op dat specifiek moment.

De voordelen van vrouwelijke energie:

Vrouwen die connectie kunnen maken met hun vrouwelijke energie zijn onweerstaanbaar voor mannen. Elke vrouw is geboren met deze vrouwelijke energie, dus waarom daar geen gebruik van maken?
Kijk naar mijn eigen leven. Ikzelf ben een hele dag bezig met doelen stellen, dingen doen, verwezenlijken, mijn business opzetten. Dit is uiterst mannelijke energie. Als ik ’s avonds thuis kom dan gooi ik bewust mijn mannelijke energie even van mijn schouders af om met mijn man gewoon te kunnen zijn. Dit is voor mij de balans vinden tussen een succesvolle ondernemer zijn (mannelijke energie) en daarentegen ook gewoon vrouw kunnen zijn in mijn relatie en ook plusmama kunnen zijn voor een fantastische pluszoon. De balans vinden tussen deze mannelijke en vrouwelijke energie was een “gamechanger” voor mij. Bovendien heb ik nog nooit zo een mooie en vervullende relatie gehad dan de relatie die ik nu heb. Dit maakt mij echt gelukkig omdat ik zo dichtbij mezelf kan blijven als vrouw, in de energie die ik vanaf mijn geboorte heb mee gekregen. En dat ik bovendien ook kan kiezen voor een succesvolle carrière. Het wordt dan een EN EN optie en geen OF OF optie.
Maar dit is ook niet altijd zo geweest. Ikzelf heb ook heel erg geworsteld met daten en het ontmoeten van een goede man. Dus ik weet hoe jij jou voelt. Daarom ben ik zo gepassioneerd in wat ik doe omdat ik weet dat het ook voor jou anders kan.
Je moet enkel leren om weer in verbinding te komen met jouw vrouwelijk energie.
Mannen voelen zich aangetrokken tot deze vrouwelijke energie en daarmee gepaard gaand ook het zelfvertrouwen van een vrouw. En daarmee bedoel ik niet luid, roepend en uitgesproken zelfvertrouwen zoals wij als vrouwen ons vaak willen profileren omdat dat nu eenmaal van ons verwacht wordt in een mannelijke omgeving. Maar ik heb het over een subtiele en discrete manier van zelfvertrouwen. Een innerlijke kracht en dapperheid op een zachte manier.
Maar nu is de vraag: Hoe doe ik dit dan in mijn vrouwelijke energie zijn?

1. Geef jezelf over en stop met het controleren van een uitkomst die jij in je hoofd hebt

Als vrouwen willen wij graag controle hebben over wat we willen dat een man doet of over hoe hij het moet doen en wanneer hij het moet doen. Dit is pure mannelijke energie. We willen controle hebben op de uitkomst. En als het niet gebeurt zoals wij het willen dan zijn we overstuur en denken we dat hij niks om ons geeft.
Maar dit is niet het geval. Uiteraard heeft deze mannelijke energie ons ver gebracht in ons professioneel leven en zijn we zo gewoon elke detail te controleren en te sturen. Maar zo werkt dit niet op het vlak van daten of in een romantische relatie.
Vrouwen die continue “micromanagen” zijn helemaal niet aantrekkelijk voor mannen. Mannen voelen zich ontmant en gecastreerd door een vrouw en voelen zich niet als een man in de aanwezigheid van jou als vrouw. Ze willen zich jouw held voelen.
Het grootste cadeau dat je een man kan geven is om hem toe te laten om een man of superman te zijn voor jou. Dit heeft niets te maken met hulpeloos zijn of onderdanig zijn, maar eerder met het oerinstinct van een man. Zij willen onze beschermer zijn, zij willen leiden in de relatie of tijdens het daten. Dat is het oerinstinct van de mannelijke energie.

Hoe geef je dan controle op? Hoe doe je dat precies in het dagelijks leven?
Als je jezelf betrapt op het volgende:

  • Hem vertellen waar hij je moet mee nemen op een date
  • Hem vertellen wanneer hij je moet bellen
  • Hem vragen waarom hij niet reageert op je berichtjes
  • Zijn problemen wilt oplossen met zijn auto
  • Zijn problemen op het werk wilt oplossen
  • Hem vertelt hoe hij eten moet maken
  • Hem vertelt hoe hij de afwas moet doen

Stop dan in het moment en hou je handen voor je mond en wees bewust van je gedrag in het moment en plak desnoods plakband op je mond!
Vanaf het moment dat je stopt met het controleren van de situatie en je bewust bent van je gedrag in het moment zal het gemakkelijker worden om je over te geven. Je zal kunnen omgaan met imperfecties van het moment versus alles willen te controleren.
Wanneer je deze gevoelens voelt opkomen, adem een paar keer in en uit en wees je bewust en stel jezelf de vraag: “Wat is mijn doel? Wat wil ik bereiken? En draagt mijn gedrag ertoe bij om mijn doel te bereiken ja of neen?”
Ikzelf maak hiervoor gebruik van de app Respirelax. Hier leer je om gedurende 5 minuten, met een bepaald patroon, rustig in en uit te ademen. De app is volledig gratis.

2. Ga meer naar je gevoel toe in plaats van te blijven zitten in je hoofd.

Wij lopen gedurende de dag vaak heel erg gestresseerd rond. Dagdagelijks worden we getriggerd door ons werk, het verkeer, onze kinderen, onze vrienden, je date, je man. En vaak is er geen tijd om even stil te staan bij hoe je je voelt, waardoor we heel vaak in ons hoofd leven. Het is ons ook aangeleerd om niet te veel emoties te tonen, want daar is geen tijd voor en kwetsbaarheid tonen is zwak. En net deze emoties en onze gevoelens zijn hetgeen ons aan onze partner bindt. En net door emotioneel aanwezig te zijn en je ook kwetsbaar op te stellen en door jezelf te durven tonen wordt de band met je man en zelfs met je date sterker.
Hoe meer je jezelf kan verbinden met jouw emotionele binnenkant hoe meer je in verbinding zal staan met zijn emoties.
Jouw partner of date reflecteert jouw gevoelens. Als mijn cliënten mij zeggen: mijn man sluit zich emotioneel af, dan vraag ik hen: “waarvoor sluit jij jou emotioneel af?”
Als vrouwen zijn wij de emotionele leiders van onze relatie. Toon je kwetsbaarheid. Dat is hetgeen jou bijzonder maakt.

3. Vertraag

Wij leven in zo een snelle wereld, we zijn altijd bezig en rennen van het ene naar het andere moment. We nemen zelf geen tijd om rustig te eten of te drinken.
Wees je bewust van jouw hectisch bestaan en neem af en toe wat gas terug. Door met haast door het leven te gaan vergeten we te genieten van het moment. We horen soms zelfs niet meer het verhaal van onze kinderen of partner hoe hun dag is geweest omdat we al bezig zijn met het volgend moment.
Dit kan zeer voordelig zijn in jouw professioneel leven maar heeft niet zo een goede invloed op jouw romantisch leven.
Vrouwelijke energie gaat over vertragen. Aanwezig zijn in het moment. Je bewust zijn van wat je doet op DIT moment. Je kan dit heel erg doortrekken. Ikzelf heb bijvoorbeeld lang geworsteld met heel snel eten. Ik schrokte letterlijk mijn eten naar binnen. Kauwen kwam er nauwelijks aan te pas. Door me bewust te worden van het huidige moment ben ik bewust gaan bezig zijn met het kauwen zelf, traag kauwen, wat kauw ik, hoe kauw ik, wat voel ik… En zo ben ik het plezier gaan vinden in het moment van eten.
Dit voorbeeld kan je ook toepassen op jouw dagelijks leven en hoe je dit kan vertragen.
Hoe kan je hier nu concreet mee aan het werk gaan?Kies deze week 3 gebieden uit waarin jij zou kunnen vertragen?Hoe voelt dit en welke invloed heeft dit op jou en de mensen om je heen?Bijvoorbeeld vertraag aan het begin en het einde van de dag. Mediteer of vertraag tijdens je date. Spreek minder snel tijdens je date of maak je bewegingen trager.Zet tijdens het eten een muziekje op, beweeg je heupen en geniet van het moment. Geniet van de zon op je gezicht, de wind in de haren of het voortbewegen van de wolken. Cheers to vrouwelijke energie! Enjoy.

Als je op zoek bent naar een groep van gelijkgezinde vrouwen die hun liefdesleven willen veranderen, meld je dan aan voor mijn Facebook groep Lara’s Angelshttps://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In deze FB groep wordt met openheid, eerlijkheid en heel veel liefde naar elkaar gekeken. Vrouwen die op elkaar kunnen leunen en vertrouwen in de weg die ze afleggen in hun relatie of als single.
“One woman can make the difference but together we can rock the world.”

Ikzelf ben ook regelmatig in de groep aanwezig om je te helpen met je liefdesvragen.

Met liefde,
Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen