Corona hoeft niet het einde te betekenen van je liefdesleven
30 maart 2020 

Corona hoeft niet het einde te betekenen van je liefdesleven

Het covid 19 corona virus neemt stillaan de wereld over. Dit gaat gepaard met heel wat angst en eonzekerheid maar ik zie ook rondom mij heel veel liefde, menselijkheid, empathie en menslievendheid. Maar het toont ons ook aan dat dit een situatie is waar we samen in zitten en die we enkel samen aan kunnen ookal wilt dit zeggen dat we net afstand dienen te houden van elkaar. Dat we dienen te handelen als een collectieve gemeenschap.

 

In deze post wil ik graag ingaan op de vele vragen die ik krijg over: wat nu met mijn liefdesleven tijdens deze tijden van corona? Moet ik daten of niet? Wilt het corona virus zeggen dat ik mijn liefdesdoelen even moet uitstellen of net niet?

 

Dit zijn enkele vragen die ik vandaag wil beantwoorden met deze post.

Terwijl ik, tijdens deze periode, erin geloof om geen drukke plaatsen op te zoeken of te gaan daten in drukke restaurant of met vreemden af te spreken of te zoenen, geloof ik er ook niet in dat deze periode je liefdesleven volledig stil dien te staan.

Hier zijn dan ook 5 redenen waarom ik denk dat corona net een opportuniteit kan zijn wanneer je ervoor kiest:

 1.  Maak van je dating leven een prioriteit, hoe contradictorisch dit ook klinkt!
  Dit klinkt misschien wat ironisch, zeker als je denkt aan social distancing en quarantaine. Maar dat wilt nog niet zeggen dat je liefdesleven compleet moet stil vallen. Waar vele single dames schrik voor hebben. Deze tijd geeft je namelijk de tijd en mogelijkheden om je liefdesleven prioritair te maken. Want nu met het werken van thuis of minder sociale contacten is het net de tijd om nieuwe skills te leren in daten en je te belezen en te bevragen. Het is net de tijd om je kennis rond daten te gaan uitbreiden zodat je later met een hoop nieuwe kennis in “real life” er weer volledig voor kan gaan. Je hoeft niet actief te daten om het innerlijke werk te doen, om te weten wat vrouwelijke energie is, om te begrijpen hoe mannen in elkaar zitten of hoe jij in relaties staat. Wanneer je hier nu mee aan de slag gaat en het weer lente wordt ben jij er helemaal klaar voor. Na een periode van rust en reflectie komt dan een periode van lente. Lente in je liefdesleven. Heerlijk klinkt dat nu in de oren of niet?
  https://liefdesschool.com/divas-daten-zo/
  https://liefdesschool.com/wakker-zijn-liefde-weer-aan/
 1.  Het corona virus zal ervoor zorgen dat je “rustig aan doet” ; “meer tot rust komt
  De meesten van ons zijn bezige dames, werk, gezin, sociaal leven,… Je weekdagen zitten vol met een strakke planning, werken, hobby’s kinderen, je eigen hobby’s, huishouden, vriendinnen, sociale contacten en familie.

En nu ben je verplicht, om het rustig aan te doen, een versnelling lager te schakelen. Of je het nu leuk vindt of niet je wordt gefrondeerd met het feit dat je nu minder omhanden hebt, om alleen thuis te zijn en soms zelfs de muren op je af ziet komen.

Maar dit kan ook betekenen dat je jezelf eindelijk toestemming geeft om het rustiger aan te doen= een belangrijk onderdeel van vrouwelijke energie, te ont-stressen, detoxen, langer of beter te slapen, een masker op je gezicht. Eindelijk goed zorgen voor dat gestreste lichaam van je.

Er is een groot vrschil tussen begrijpen wat vrouwelijke energie is en het ook echt te gaan belichamen. En dit is een situatie waar we net deze vrouwelijke energie echt kunnen gaan voelen. In de overgave gaan, in het vertrouwen gaan, in plaats van enkel de angst op te zoeken. Zelfs met al de uitdagingen die het met zich mee brengt biedt deze situatie ons nu de mogelijkheid om het echt te gaan voelen, die overgave. Dus voel nu die heerlijke vrouwelijke energie…

 1.  Ga meer thuis daten en waardeer intieme tijd tezamen
  Voor de dames die al een tijdje aan het daten zijn met een man of met verschillende mannen die ze al wat beter kennen hoeft daten niets til te staan.

Ofwel moet je volledig in quarantaine zijn geplaatst en je mag je huis niet meer verlaten of hij is in quarantaine geplaatst omdat er zieken zijn in zijn omgeving, dan zou ik niet aanbevelen om elkaar te zien. Maar als jullie beiden gezond zijn en jullie hebben kennen elkaar al een tijdje is er niets mis mee om bij elkaar thuis af te spreken, mist je geen regels overtreedt en mist iedereen gezond is uiteraard.

Natuurlijk vraagt die enige vorm van vertrouwen in elkaar en wetende dat je al de voorzorgsmaatregelen hebt genomen die nodig zijn in deze omstandigheden en wanneer het toegelaten is door de overheid uiteraard. Ik weet dat in België momenteel afgeraden wordt om je lief nog te zien in een nabijgelegen dorp.

Indien dit niet kan of mag beveel ik ten zeerste videobellen aan. Je kan bijvoorbeeld afspreken om samen te eten op een bepaald uur en dan bel je rond dat tijdstip even via videobellen zodat je toch de indruk hebt dat je samen bent (ookal weet ik dat niet helemaal hetzelfde is). Geniet ervan om een lekkere maaltijd te maken voor jezelf en kijk hoe je creatief kan zijn.

Wanneer je samen woont met je partner probeer deze tijd dan even aan te grijpen om lekker samen te koken, en toch wat intimiteit te hebben samen. Samen even door de woonkamer dansen op een nummer dat we beiden leuk vinden. Chris en ik proberen ondanks de woelige tijden echt tijd te maken voor elkaar en het gezin. Genieten van elkaar en ook dankbaar zijn voor deze momenten ookal zorgt dit vele samenzijn soms voor extra uitdagigen en grote porties geduld.

 1.  Ga lekker online daten
  Zit je normaal gezien heel de tijd heen en weer te swipen om zo snel mogelijk een date te krijgen?

Sla je soms mijn aanbevelingen om het rustig aan te doen of op voorhand te bellen vooraleer je afspreekt in de wind?
Nu is het moment om leuke mannen te ontmoeten en al een emotionele connectie op te bouwen alvorens direct je te laten overmeesteren door zijn fysieke, aantrekkingskracht. Neem je tijd!

Wanneer de zon weer gaat schijnen en we hopelijk eindelijk weer buietn mogen komen op een veilige manier heb jij weer een hele lijst met “thuisbewerkte” mannen waar je dan in real life dates mee kan hebben.

Het is zo dat dit omstandigheden zijn waar we og noiit op voorhand mee te maken hebben gehad dus alle mannen gaan in deze omstandigheden zeker begrijpen als je een bepaalde date wilt uistellen of wilt doen via skype of videobellen of enkel elkaar ontmoeten in real life wanneer dit veilig is of in de natuur en op voldoende afstand… Dus wees creatief in het vinden van oplossingen maar blijf niet zomaar bij de pakken zitten en denk: my love life sucks! Zelfs tijdens deze periode zijn er creatieve oplossingen.

 1.  Waardeer wat er echt toe doet
  Ik weet niet hoe het voor jou is maar ik merk dat corona er ook voor gezorgt heeft dat er net meer nabijheid is, meer nabijheid met vrienden, mijn moeder, mijn man en zoon, schoonouders,… Het lijkt wel alsof ieder zijn of haar eigen leven wat meer aan de kant zet en echt om elkaar geven en ook tijd maken om te vragen: is alles ok, kan ik iets doen?

Mijn inbox zit vol met lieve berichten van klanten, de zorgwerkers die in de bloemetjes worden gezet, etc…

Dus laat ons even denken aan wat echt belangrijk is in het leven, en dat is zeker niet enkel geld, een goede carrière,… Maar gezondheid EN liefde!

Liefde is de ultieme realiteit en daarom zijn we hier: om dat te ervaren op welke manier dan ook

Laat dit een reminder zijn en laat deze uitdagende omstandigheden de liefde verder versterken (niet afnemen), ons geloof versterken in je verlangen naar liefde.

Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid toe en veel kracht tijdens deze periode.

We kunnen dit! SAMEN…

Over de schrijver
Reactie plaatsen