Hij moet me maar nemen zoals ik ben!
10 november 2019 

Hij moet me maar nemen zoals ik ben!

Ze moeten me maar nemen zoals ik ben!

Hier word ik altijd een beetje zenuwachtig van als ik mijn cliënten deze uitspraak hoor doen.

Ik weet dat ik me niet altijd populair maak met deze uitspraak maar ik wil je graag aansporen om ook eens naar jezelf te kijken en jezelf wat uit te dagen.

Want wat wilt dat nu zeggen jezelf zijn?

Stel dat je als vrouw nu bijvoorbeeld een eerste date hebt gehad met een man, het was leuk en gezellig. Hij vraagt je ook uit voor een tweede date. Je hoort dan 1 dag niets van hem, omdat hij ook zijn eigen leven leidt, en je begint hem lange verhalen te sturen en je vraagt hem: “waarom heb ik nog niks van je gehoord?” Na 1 dag.
Is dit dan jezelf zijn? Zeg jij dan: “ja zo ben ik nu eenmaal en ja als hij dat dan niet fijn vindt, jammer dan!” Hij moet me maar nemen zoals ik ben want ik stuur nu eenmaal lange berichten en ik zeg nu eenmaal direct wat op mijn hart ligt. Voelt dit ok voor jou als je dit leest? Word je hierdoor getriggerd?

Als voor jou wilt zeggen: ik ben mezelf en ik spuw zomaar uit wat ik denk zonder rekening te houden hoe dat voor een ander kan zijn of over komt, dan zeg ik, ga werken aan jezelf zijn. Je hebt 1 date gehad met deze man. Jullie zijn aan elkaar niets verplicht.
Het wilt niet zeggen dat je je zomaar in bochten moet wringen voor een man die je leuk vindt, in tegendeel! Ik ben eerder van het principe, ga achteroverleunen en kijk wat hij VOOR JOU DOET. De dames die mijn blogs volgen weten dat maar al te goed. Ik ben geen voorstander van, alles geven aan een man ten koste van jezelf.

Maar als voor jou, jezelf zijn in deze wilt zeggen: ik kan zomaar vanalles doen en zeggen zonder ook maar rekening te houden met een ander dan zeg ik: ga kijken naar de manier waarop je communiceert. Als jezelf zijn wilt zeggen: ik heb liefdesangsten en als een man niet doet wat ik zeg dan reageer ik op basis van die liefdesangsten en dat hij maar opflikkert dan zeg ik je nu al: dat gaat je niet ver brengen tijdens het daten en ook niet in je relatie.

Als jezelf zijn wilt zeggen: ik ga even achteroverleunen en ik ga kijken wat hij doet en als je na 1 week nog niets van hem hebt gehoord dan zou ik zeggen, geef je grenzen aan (op een goede manier) en go for it. Communicatie is key!

Stel dat je als vrouw al een paar keer gechat hebt met een man en dan hoor je plotseling niets van hem voor 1 of 2 dagen. Ga jij hem dan wel eens lekker de waarheid vertellen? Dat je dit niet accepteert? Is dat dan jezelf zijn en gaat jou dit brengen wat je wilt?

Stel, je hebt een relatie en elke avond als je thuis komt begin je tegen je man te zeuren over wat hij allemaal slecht doet. Valt dit voor jou dan ook onder jezelf zijn?

Het is maar wat jij ziet als jezelf zijn natuurlijk.

Onder het mom: ik ben mezelf, kan je niet altijd wegkomen met je gedrag? Of vind jij van wel?

Als jezelf zijn wilt zeggen: ik ga een deftig gesprek aan met mijn man over het feit dat hij de dingen altijd laat liggen en hoe dat voor je voelt, dan zeg ik weer: go for it!

Als jezelf zijn wilt zeggen: ik ga niet reageren op basis van mijn liefdesangsten en ik hou rekening met wat en hoe ik het zeg en de impact dat dit heeft op een ander dan zeg ik: hell yeah!

Als voor jou jezelf zijn is: ik reageer als een BITCH dan zeg ik, “ hell no, ga werken aan je BITCH zijn!”

Wilt dit zeggen dat we nooit onze stem mogen verheffen of dat we nooit boos mogen zijn? Absoluut niet, maar het kan niet de bedoeling zijn dat we al onze emotionele triggers, liefdesangsten gaan botvieren op onze partner of onze date onder het mom: “ik ben mezelf.”

Zie je nu dat de uitspraak: ik ben mezelf ook wel een schaduwzijde kan hebben? Daarom word ik hier soms zenuwachtig van. Begrijp je dat?

Natuurlijk wil ik ook graag mezelf zijn in mijn relatie.

Ieder van ons is verantwoordelijk om deze “ik ben mezelf” voor zichzelf in te vullen. Maar is het af en toe niet goed om onszelf af te vragen: wat is mezelf zijn en is dit eerlijk ten opzichte van een ander en welke invloed heeft dat gehad op de mensen die al in mijn leven voorbij zijn gekomen? En dat geldt uiteraard ook van je partner naar jou toe. Maar wij kunnen enkel naar onszelf kijken, onze partner kunnen we niet veranderen. Die maakt zijn eigen keuzes.

Wilt dit zeggen dat je je anders moet voordoen: absoluut niet!  Wilt dit zeggen dat wij rekening houden met anderen en hun gevoel: zeker wel. Als je dat niet zou willen of kunnen dan las je dit artikel niet, want dan was je niet op zoek naar een partner of dan had je ook geen partner. Want een relatie hebben of willen met iemand is ook rekening houden met. Je hoeft daarom niet iemand anders te worden of te zijn, maar misschien wel een nog betere versie van jezelf. Want zo evolueren wij allemaal in het leven. Jij bent ook niet meer dezelfde persoon die je 10 jaar geleden was toch? Jij hebt dingen beleefd, mee gemaakt, ervaren die je een andere versie van jezelf hebben gemaakt. Ben je daarom helemaal veranderd? Waarschijnlijk niet helemaal maar wel een stukje. Dus waarom tijdens het daten en in je relatie niet even kijken naar dat stukje? Even kijken naar: wat wilt dat nu voor mij zeggen, mezelf zijn, en welke invloed heeft dat op een ander?

Weet ook dat bovenstaande voorbeelden soms een extreem voorbeeld zijn maar het is om je even uit te dagen om naar het stukje “ik ben mezelf” te kijken en wat dat voor ieder van ons kan betekenen. Jullie zitten namelijk voor een reden op mijn website. Om dingen te leren, misschien om dingen te delen, om steun te zoeken, om dingen anders te doen dan in het verleden. Het kan vanalles zijn en ik ben hier om jou af en toe eens uit je comfortzone te trekken, om dingen op tafel te brengen die het 1 en ander in gang kunnen zetten. We hoeven het niet eens te zijn, we kunnen het ook eens zijn dat we het oneens zijn, net zoals in een goede relatie!

Ben je al lid van mijn Facebook Groep Lara's Angels? https://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In de groep bespreken we dit soort topics.
Ik zie je graag daar,

 

Met liefde,

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen