Hoe kan je ervoor zorgen dat een man verliefd op je blijft
02 maart 2022 

Hoe kan je ervoor zorgen dat een man verliefd op je blijft

HOE ZORG IK ERVOOR DAT EEN MAN VERLIEFD OP ME BLIJFT?

Door verliefd te worden op je imperfecties
Vandaag wil ik graag een verhaal met je delen over Sandra, 1 van mijn cliënten.
Dit mag ik delen met jullie met toestemming van Sandra.
Ik had een hele tijd geleden een sessie met Sandra. Ze vertelde me dat ze in het ziekenhuis had gelegen omwille van een appendix operatie en dat ze toen ze op vakantie was in Spanje plotseling buikpijn kreeg en daar in een Spaans ziekenhuis direct geopereerd moest worden.
Sandra was dus helemaal alleen in het buitenland toen dit gebeurde.
En wat gebeurde er toen?
Sandra had 3 mannen waar ze mee aan het daten was (circulerend daten) 😁, nadat ze uit de operatie kwam had 1 van de 3 mannen besloten om helemaal naar Spanje af te reizen om te kijken of ze ok was en of hij haar ergens mee kon helpen.
Sandra vertelde me dat hij al zijn afspraken meteen verzet heeft, zijn auto in gesprongen en naar Spanje gereden. Hij is gedurende de paar dagen dat ze daar in het ziekenhuis verbleef ook echt niet van haar zijde geweken, een echte gentleman ookal zag ze er niet perfect uit, ookal lag ze daar in een ziekenhuispyjama met haar haar helemaal warrig en zonder make-up 💅
Om eerlijk te zijn, verwondert dit me niet! Ik zie dit dagelijks gebeuren bij mijn cliënten, ookal kan je dat waarschijnlijk moeilijk geloven.❤️
Want ik weet, zonder te twijfelen, dat onze mannen van ons houden samen met al onze imperfecties en minder leuke eigenschappen, als ook wij onze imperfecties leren omarmen.
Eigenlijk is dat hetzelfde met mijn man Chris, toen ik een hele tijd geleden een operatie moest ondergaan en ik ook boven de toiletpot hing, hield hij mijn haar vast, ik zag er niet uit, ik was mager, wit, kon niks binnen houden, en ik zag er gewoon niet uit, ik stonk,…. En toch stond hij daar als een rots. Hij week niet van mijn zijde.
Ik vroeg me toen ook af: wowww zelfs in deze situatie, zelf in deze volledig rauwe en imperfecte versie van mezelf?
Dus waar ik toe wil komen is dat het hele “trek je soulmate aan ding” & hoe zorg je ervoor dat je man verliefd op je blijft, helemaal niet zo ingewikkeld of moeilijk is, tenzij je het voor jezelf moeilijk maakt.
En dit is hoe ik vaak zie dat vrouwen het voor zichzelf moeilijk maken:


1. Door jezelf niet graag te zien of door je “niet goed genoeg” te voelen voor een man
Wanneer je moeite hebt met je eigen imperfecties te aanvaarden of te omarmen. Het kan zijn dat je niet houdt van je lichaam of je voelt je niet mooi of slim genoeg of aantrekkelijk genoeg.
Terwijl ik weet dat je “meer dan genoeg bent”. Maar als je dit zelf niet gaat geloven hoe kan een man dat dan zien in jou? Voor een man wordt dit dan ook een uitdaging om jou zo te kunnen zien (zeker in de beginfase van het daten, maar ook in je relatie).
Daarom zeg ik steeds: het innerlijke werk komt eerste, de man komt als tweede.
De eerste stap is om jezelf volledig te gaan accepteren. Zoals Sandra deed. Ze liet haar date gewoon naar haar toe komen, ookal wist ze dat ze er verre van perfect uitzag. Op dat moment zou het, zoals vele dames doen, makkelijker geweest zijn om hem op afstand te houden. Maar op die manier zou ze net echte verbinding met die man vermeden hebben. Dus als je altijd probeert om sexy en happy te zijn ten opzicht van een man of je partner, kan het zijn dat je hem niet binnen laat, binnen laat in je echte zelf. En net dat heeft hij nodig om een verbintenis te voelen doordat we kwetsbaar kunnen zijn. weet ook dat kwetsbaar zijn iets anders is dan hopeloos zijn.

2. We kunnen het proces met een man moeilijker maken door onze liefdesangsten.
Als je heel bewust zegt tegen jezelf: ik wil een mooie relatie of ik wil dat een man echt voor me gaat maar onbewust voel je je verstikt wanneer een man te dichtbij komt of je voelt angst dat je je onafhankelijkheid gaat verliezen of wanneer je man iets lief voor je doet dan hebt je moeite om dit te ontvangen? Of je wijst een man snel af? Of je wordt snel verliefd en gaat voor de op chemie gebaseerde liefde? Weet dan dat je liefdesangsten hier een rol in spelen. En weet dat je deze liefdesangsten zal dienen aan te pakken want deze zullen telkens opnieuw naar boven komen.
En bovendien kan het ook zijn dat wanneer jij een man op afstand houdt omdat je perfect wilt zijn en je imperfecties niet omarmt, dat dit ook een liefdesangst is die opduikt.

3. GRENZEN aangeven!
Dit is een belangrijke!
Je liefdesangsten aanpakken en een man in je leven laten wilt niet zeggen dat we alles moeten accepteren van wat hij doet!
Ik weet bijvoorbeeld in Sandra haar geval dat wanneer het voor haar op 1 of andere manier niet comfortabel zou gevoeld hebben wanneer hij daar was, dat ze dat ook had aangegeven, dat ze ook haar grenzen had aangegeven.
Maar ik merk ook dat vele dames moeite hebben om hun grenzen aan te geven op een goede manier (de manier waarop is hier belangrijk!) en als ze die grenzen hebben aangegeven is het ook belangrijk om hiervoor te staan (en niet op een koppige manier).
Zonder onze grenzen aan te geven is het zo gemakkelijk om geïrriteerd of ontgoocheld te zijn in onze mannen en hem te verwijten voor alles wat hij zegt of doet of niet doet. Maar het is ook onze verantwoordelijkheid om ons op tijd te laten horen in plaats van onze gevoelens te onderdrukken en daarna als een vulkaan uit te barsten of soms ook helemaal niets te zeggen en hij moet maar raden of weten wat er aan de hand is.

4. Je maakt het moeilijk wanneer je mannen niet begrijpt
Wanneer we niet de tijd nemen om mannen echt te begrijpen en te waarderen kunnen we onze eigen angsten en weerstand projecteren op een ander en dat geldt niet enkel voor mannen.
Ik zie regelmatig dames reageren op posts op social media waar er mannen helemaal de grond in geboord worden. Ik zeg ook niet dat dat niet terecht is. Ik weet als de beste uit mijn dating tijd dat sommige mannen echt naaktfoto’s doorsturen, dat maak ik nu ook nog mee via Facebook. Weer eentje die enkel seks wilt! Is dit leuk? Nee! Maar wat brengt het ons als we daar onze energie aan geven? Door het met andere dames eens te zijn over hoe een klootzak het is! Uiteraard kan dat geventileerd worden, maar als je continu die gedachten in je hoofd afspeelt: mannen zijn allemaal klootzakken en willen enkel maar seks! En tegen elkaar te zeggen: zie je wel! Er zijn geen goede mannen meer. Hoe gaat je dit verder brengen in je eigen liefdesleven? Neem de focus daarvan af en ga focussen op jezelf en ga het niet compulsief in je hoofd afdraaien. En als je dat wel doet vraag jezelf dan eens af: wat brengt dat me op? Brengt dat die goede man in mijn leven? Blokkeer die mannen, geef er geen energie aan en NEXT!
Mannen zijn echt niet zo gecompliceerd dan dat wij denken. Geloof me, goede mannen willen ons echt gelukkig maken! En ik hoop ook dat dat de mannen zijn waar jij naar op zoek bent. Weet ook dat mannen echt wel moeite voor ons willen doen dus ga hun die “jacht” dan ook niet ontnemen.

Wat als we nu verantwoordelijkheid opnemen voor ons eigen stukje?
Jij denk nu waarschijnlijk: ja en die mannen moeten dan niets doen? Waarom moeten wij het werk doen en zij niet? Wij kunnen enkel met onszelf aan de slag gaan en van zodra je dit doet, geloof me, komt de wet van de aantrekkingskracht op gang en gaat je liefdesleven veranderen.

Herken jij jezelf in punt 1, 2, 3 of 4 of begrijp je niets meer van mannen en zou je dat graag wel doen?
Gaat je liefdesleven de laatste jaren moeizaam of bestaat het gewoon niet? En wil je dat dit jaar echt anders zien en niet weer je waardevolle tijd verliezen? Maar heb je echt geen idee meer hoe je het kan aanpakken? Je hebt al zoveel boeken gelezen, cursussen gevolgd, je weet wat je hechtingsstijl is, of je bindingangst hebt of verlatingsangst en je herkent een patroon bij jezelf bij de mannen waar je op valt en je zegt tegen jezelf: ja ik weet het allemaal wel, maar HOE ga ik dit nu veranderen?🤔
Dat is waar we binnen in de Mastermind naar Eeuwige Liefde op antwoorden. HOE? Hoe doe ik dat nu...

Wil je ook graag weten HOE stuur me een PM met LIEFDE en ik kom bij je terug.❤️
Lara
Over de schrijver
Reactie plaatsen