Een goede eerste indruk

Is de eerste indruk op een date wel zo belangrijk? Het is niet wat je denkt.
(Foto: Chris was not impressed tijdens onze date haha)


HOE MAAK JE EEN GOEDE INDRUK OP EEN EERSTE DATE?🥸

Een vraag die ik kreeg van Sandra: Hoi Lara, ik volg je al een tijdje en ik hou van je posts in de groep. Gisteren avond heb ik iemand ontmoet en hij heeft me uit gevraagd maar nu vraag ik me af: wat kan ik doen om een goede indruk na te laten? Ik wil het namelijk goed doen met de hoop op een tweede date. Ik vond deze man heel erg leuk.

Dankje Sandra voor de goede vraag, want ik weet dat meerdere dames zich deze vraag stellen.

Het korte antwoord is: Nee je kan niets doen om indruk op hem te maken EN je moet niets doen om indruk op hem te maken! Waarom niet? Omdat jij niets dient te DOEN. Dat is niet jouw taak.

Het lange antwoord en diepgaander antwoord: Sandra voelt zich helemaal opgetogen en helemaal enthousiast omdat ze een date gaat hebben met een man die ze eindelijk echt leuk vindt en ze wilt de beste kant van zichzelf laten zien en haar beste beentje voorzetten. Herkenbaar?

Je beste beentje voorzetten kan (willen we dat niet allemaal op een eerste date?) maar wel wanneer je dit doet vanuit je vrouwelijke energie! Dit is het gedeelte waar de meeste van ons de mist in gaan. Zeker wanneer we een goede indruk willen maken op een man.

HOE KAN DAT ERUIT ZIEN?
✔️We praten over onze professionele successen
✔️We praten over onze diploma’s
✔️We praten over onze persoonlijke successen en sterktes zoals hoeveel talen je kan spreken of hoeveel landen je hebt bezocht of hoeveel conferenties je hebt bezocht
✔️Of je spreekt over hoeveel boeken je hebt gelezen of hoeveel cursussen je hebt gedaan
✔️We praten enkel over hoe goed we kunnen koken of hoe goed we voor het huishouden kunnen zorgen met 3 kinderen in huis

En uiteraard mag je daar trots op zijn maar weet ook dat dit een heel erg mannelijke energie benadering is en vooral gefocust op jezelf en er zit een prestatienergie achter en deze energie is mannelijke energie. (sidenote: ook too much om allemaal op een eerste date te vertellen)

Je wilt een goede indruk nalaten en hem over jezelf vertellen (want hell yeah: ik mag toch wel trots zijn op mijn successen!) maar hij voelt dit aan en voor hem zit daar een snuifje vertwijfeling en behoeftigheid in. Het lijkt alsof je onbewust en in stilte naar hem roept: “Hey, kies mij! Ik beloof je dat ik een topper ben, als je mij maar kiest.” MAAAARRRRRR!
JIJ GAAT NIET SOLLICITEREN, JIJ NEEMT DE SOLLICITATIE AF!

Je bent goed zoals je bent, een complete en mooie vrouw en er is niets dat je hoeft te bewijzen aan hem dat jij “relatiemateriaal” bent.❤️

Nu, hier is hoe jij je beste beentje voorzet tijdens je eerste date zonder dat je jezelf gaat bewijzen:

  1. Achteroverleunen en smile!
  2. Actief naar hem luisteren in plaats van enkel het gesprek te willen leiden (ratelmodus)
  3. Laat hem de rekening betalen ( ja!Trigger?)

    Voel je aan hoeveel zachter, aantrekkelijker dit voelt in plaats van ik ga leiden en ik ga niks aan het toeval overlaten en ik ga ervoor zorgen dat hij me ziet als een catch!

Terug naar Sandra:
Ga even terug naar je rustige en relax energie en wees je eigen zelf tijdens de date zonder dat je het gevoel hebt: ik moet me bewijzen. Je bent goed zoals je bent! De goede man voor jou zal dat zien en de slechte man voor jou is zelfs de moeite niet waard ❤️ Amen!
Over de schrijver
Reactie plaatsen