Hoe weet je of een man je leuk vindt
11 juli 2019 

Hoe weet je of een man je leuk vindt

Je hebt een eerste date of een tweede date gehad. Jullie hebben een fijne tijd gehad, hebben elkaar beter leren kennen en nu vraag je je af: vindt hij me echt leuk? Heeft hij oprecht interesse in me?
Vanuit mijn ervaring als dating coach weet ik dat er 4 tekens zijn waaruit je kan opmaken of een man interesse in je heeft.

Hij wilt jou zien

Nadat jullie een eerste date hebben gehad wilt hij graag een tweede of een derde date. Hij neemt initiatief om jou opnieuw te zien. Met initiatief bedoel ik: hij plant de dates, hij vraagt uitdrukkelijk voor een specifieke datum om jou weer te zien. Hij laat het plannen en wat jullie gaan doen niet aan jou over maar hij neemt zelf actie. Een man die jou graag opnieuw wilt ontmoeten zal hier het nodige voor doen.

Hij maakt tijd voor jou

Hij investeert tijd in jou. Zoals men vaak zegt: time is money! Omdat mannen vanuit hun mannelijke energie vaak gericht zijn op actie en doen is time voor hun money. Een man zal niet zo gemakkelijk tijd investeren in iemand wanneer hij hier niets mee kan bereiken. Het gaat om het doel dat hij voor ogen heeft. Uiteraard hebben sommige mannen ook seks voor ogen (zoals sommige vrouwen ook uiteraard). Maar als het je doel is om een langdurige relatie aan te gaan zou ik dat vermijden tijdens de beginfase van het daten.
Terug naar de tijd die hij in jou investeert. Als zijn doel is om met jou een serieuze relatie aan te gaan zal hij tijd investeren in jou. Hij neemt je mee op date, samen naar de film gaan, restaurantje, koffie date, samen gaan picknicken,… Hij zal heel bewust tijd voor je vrij maken. Hij zal geen genoegen nemen met enkel berichten, maar hij zal je daadwerkelijk willen zien. Het grootste geschenk dat iemand je kan geven is zijn tijd. Dit is een zeer belangrijk punt want heel veel mannen zullen je vaak gevangen houden in een soort van berichtenval. Ze zullen je enkel berichtjes sturen: goede morgen lieverd, alles ok? En dit wekenlang. Als een man geen tijd in je wilt investeren heeft hij geen interesse!

Hij belt en stuurt je berichten

Zijn communicatie is consistent. Hiermee bedoel ik dat hij je op regelmatige basis berichten stuurt en telefonisch contact houdt met je. Dit kan 2 kanten op:

 • Hij over-communiceert:
  Hij laat je bij wijze van spreken niet met rust. Continue word je gebeld of krijg je berichten.
  Hoe ga je hiermee om?
  Dit is iets om waakzaam over te zijn en als het niet goed voelt ook tijdig je grenzen aan te geven op een goede manier (mijn communicatie magie)
 • Hij verdwijnt plotseling van de radar voor 2 weken. Stel dat je plotseling 2 weken niets van hem hoort en dan duikt hij ineens weer op.
  Hoe ga je hiermee om?
  Het hangt er inderdaad vanaf in welke datingfase (relatietijdlijn van een man) jullie zitten en hoe lang jullie al daten uiteraard. Wees hier ook alert op zijn gedrag. Gebeurt dit regelmatig ja of neen. Zijn acties zullen uiteindelijk duidelijk maken wat zijn bedoelingen zijn. Hier ook weer is communicatie key! Maak voor jezelf duidelijk wat je grenzen zijn en speak up of keep your mouth shut. Dat is een afweging om te maken.

Als zijn energie en communicatie constant is en hij houdt contact met jou dan kan je er zeker van zijn dat hij je leuk vindt. Hou er wel rekening mee dat een man niet jouw vriendin is. Ellenlange berichten sturen waarin je elkaar je hele leven uit de doeken doet is geen aanrader. Probeer dit te vermijden en hou dit soort gesprekken voor tijdens je date.

Hij wilt niet enkel seks

Uiteraard willen mannen seks, maar als dit het enige is waar mannen op focussen dan is dit een rode vlag, althans als jij op zoek bent naar een serieuze relatie.
Hoe weet je of hij enkel uit is op seks?

 • Wanneer hij je berichten stuurt dan klinken ze als volgt: Hi lieverd, Ik wil je graag nu in mijn bed. Of je billen zijn zo sexy, daar wil ik wel eens lekker hard in knijpen wanneer je bij mij op de bank ligt. Of: “Ik heb zin in jou!”
  Probeer dit in het beginstadium echt te vermijden. Je bent op zoek naar een verbinding met een man en niet enkel een sexbuddy. Laat eerst een verbinding ontstaan. Dit kan niet gebeuren als je direct met hem het bed induikt
 • Wanneer hij je belt om 10u ‘ s avonds met de vraag: kom je naar mij toe? Doe dit niet, ga niet naar hem toe.
 • Wanneer hij geen “echte” dates met je wilt. Hij wilt enkel bij zijn thuis of jouw thuis afspreken in plaats van samen leuke dingen te doen zoals een etentje of een dagje weg of een koffiedate.
 • Hij investeert het minimum aan tijd in jou
 • Wanneer jullie toch seks hebben gehad dan wilt hij zo snel mogelijk naar huis
 • Wanneer jullie toch seks hebben gehad dan hoor je plotseling niks meer van hem. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen

Wanneer een man jou uitvraagt, dates organiseert, en je regelmatig contacteert en echt tijd voor je vrij maakt, dan is hij op zoek naar meer dan enkel seks. Uiteraard is intimiteit belangrijk in een relatie en ook wij vrouwen verlangen naar seks, maar wees er bewust van dat mannen niet emotioneel met ons connecteren via seks. Wanneer wij seks hebben met een man dan komen er stoffen zoals oxytocine vrij, wat ons een gevoel van verbinding geeft met een man en net dat maakt ons kwetsbaar.
Ik wil nog even mee geven dat deze 4 tekens enkel samen kunnen bestaan of althans verbonden zijn met elkaar. Waarmee ik wil zeggen dat het ene niet kan bestaan zonder het andere. Bijvoorbeeld: als een man jou continu berichten stuurt en belt (constante communicatie), maar hij vraagt je niet voor een tweede of derde date, dan heeft hij geen interesse om verder te investeren. Het is niet omdat hij 1 van de tekens vertoont dat hij interesse heeft. Als een man regelmatig contact met je opneemt én je vraagt voor een tweede date én initiatief neemt om de dates te plannen én…. Dan heeft hij interesse. Het is een én én optie en niet of of.
Kijk naar zijn acties en niet zijn woorden.
In mijn nieuw programma, Divas daten zo… leer ik jou hoe je moet gaan daten om zo je ideale man te ontmoeten. Ook leer ik jou hoe je mannen beter kan gaan begrijpen en wat de geheimen zijn voor een goede date, wat je kan doen als je niets van hem hoort, wanneer heb ik seks en hoe werkt de relatietijdlijn van een man.

Als je op zoek bent naar een groep van gelijkgezinde vrouwen die hun liefdesleven willen veranderen, meld je dan aan voor mijn Facebook groep Lara’s Angelshttps://www.facebook.com/groups/668358583629442/
In deze FB groep wordt met openheid, eerlijkheid en heel veel liefde naar elkaar gekeken. Vrouwen die op elkaar kunnen leunen en vertrouwen in de weg die ze afleggen in hun relatie of als single.
“One woman can make the difference but together we can rock the world.”

Ikzelf ben ook regelmatig in de groep aanwezig om je te helpen met je liefdesvragen.

Met veel liefde,

Lara

Over de schrijver
Reactie plaatsen