Waarom is communiceren met je partner zo moeilijk?
01 november 2022 

Waarom is communiceren met je partner zo moeilijk?

5 jaar geleden was ik de ruzies en irritaties met mijn man meer dan zat. Praten leidde elke keer weer tot NIKS. ‘Communiceren kun je leren’. U-hu, dat was blijkbaar niet op ons van toepassing!

‘’Zullen we er dan maar mee stoppen?’’
‘’Waarom is het bij jou altijd drama?’’ (Oh, wat heb ik een hekel aan dat woord DRAMA!!!)
‘’Ik probeer met je te praten! Kan je niet gewoon even normaal doen?’’
‘’Ja maar jij luistert niet naar wat ik zeg! Je houdt geen rekening met mij. Het lijkt wel alsof ik tegen een muur praat.’’

Zo zag mijn relatie er 5 jaar geleden uit. En wat werd ik daar verdomd boos van.

Uren praten, waarna Chris weer gewoon verder zijn ding deed en alles weer precies was zoals voorheen. NIKS veranderde. 

Ik ben van sterrenbeeld Leeuw en geloof me, die leeuwin kon ik niet temmen. Met als gevolg: ruzie, irritatie en frustratie. Ik werd continue getriggerd en dat saboteerde mijn liefdesleven (dat besefte ik pas achteraf trouwens).

Herken je dit?
ER WORDT VEEL GEPRAAT MAAR HET LEIDT TOT NIKS! 

Er verandert NIKS.

OF ER WORDT HELEMAAL NIET GEPRAAT (staaltje struisvogelpolitiek).

Steeds dacht ik: waarom is het zo moeilijk voor me om te communiceren met mijn partner? Dit kwam elke keer terug, ook in mijn vorige relaties en bij mijn dates toen ik single was.

Er konden bij mij altijd twee dingen gebeuren: Of ik klapte dicht en dacht dan achteraf: ‘oh, dat had ik moeten zeggen’ of ik ging helemaal los en er kwam een explosie aan woorden uit. Beiden werkten niet, want ik had het gevoel dat er niet naar me geluisterd werd, dat mijn gevoelens niet serieus werden genomen en dat mijn argumenten van tafel werden geveegd alsof ze niet belangrijk waren. Ik werd niet gehoord. Ik wilde zo graag mijn grenzen aangeven maar dat kwam bij mijn partner niet binnen.

Ik vroeg me af: HOE KOMT DAT TOCH?

Mijn conclusie was: Ik ben gewoon slecht in communiceren in mijn liefdesleven. Eigenlijk gek, want op andere gebieden kon ik het wel. Ik had al zo veel cursussen gedaan rondom verbindende communicatie op het werk en daar was ik een kei in! Maar in mijn liefdesleven: een flop.

Totdat ik me ging verdiepen in VROUWELIJKE COMMUNICATIE IN JE RELATIE.

Ja, je leest het goed: VROUWELIJKE COMMUNICATIE. Communiceren vanuit je vrouwelijke energie in je relaties. Vanuit de energie die van nature al in je zit. En die bij mannen ECHT binnen komt.

Ik zie je al denken: ’Yeah right, dat zal wel. Ik heb al van alles geprobeerd en dat werkt gewoon niet bij die man van mij.’

Dat dacht ik ook toen ik dit voor de eerste keer hoorde.

Totdat ik het ging uitproberen met Chris. Na 2 weken vroeg Chris me al: “Wat is er met jou aan de hand? Neem je Xanax?” (hahaha).

Vrouwelijke communicatie werkt! Het heeft mijn relatie volledig veranderd.

Van een relatie met veel irritaties naar een relatie met rust, waar naar elkaar geluisterd wordt, elkaars grenzen gerespecteerd worden en er zo een hechte emotionele- en fysieke connectie is. En ook weer VONKEN en VUUR.

Stoppen?

Daar denken Chris en ik niet meer aan, ook al kunnen we elkaar zeker af en toe nog wel achter het behang plakken.

Ben jij benieuwd hoe jij ook die VROUWELIJKE COMMUNICATIE tijdens het daten en in je relatie kunt gebruiken?

Dat ga ik met je delen in mijn gratis live masterclass: DE MAGIE VAN VROUWELIJKE COMMUNICATIE.

Hier kan je je inschrijven: https://liefdesschool.com/webinar-magie-van-vrouwelijk-communicatie/

Waar gaan we het over hebben?

  1. Wat is het belangrijkste ingrediënt van succesvolle vrouwelijke communicatie in je relatie?
  2. Hoe vermijd je verwijten over en weer?
  3. Hoe zorg je ervoor dat je verlangens en grenzen gerespecteerd worden zonder irritaties en ruzies?
  4. Drie leugens over kwetsbare vrouwelijke communicatie.
  5. Wat vertel je wel EN wat vertel je NIET tegen je (toekomstige) partner?
  6. Meteen een praktische tool die je direct kan gebruiken om je gevoelens te delen met je man.


Dit kan echt je liefdesleven redden!

Succesvolle vrouwelijke communicatie kan ervoor zorgen dat je man zich nog meer tot je aangetrokken voelt.

Wie wil dat nu niet??

Ga je ook voor vonken en vuur in je liefdesleven? Let’s go!

Schrijf je dan in voor de gratis live masterclass: DE MAGIE VAN VROUWELIJKE COMMUNICATIE voor singles en dames in een relatie. Schrijf je hier in: https://liefdesschool.com/webinar-magie-van-vrouwelijk-communicatie/

Over de schrijver
Reactie plaatsen