Kerst is eigenlijk niet zo leuk voor jou?
18 december 2019 

Kerst is eigenlijk niet zo leuk voor jou?

Eerst wil ik je een liefdevolle kerst toewensen.

Maar wat als kerst gewoon even niet zo fijn voelt?
Ik stuur je vandaag liefde toe als Kerstmis even wat zwaar voelt.

Er wordt verondersteld dat de kerstperiode een leuke tijd dient te zijn.
We zetten de kerstboom op, kopen kadootjes, eten lekker (en veel!), drinken een glaasje met familie rond de kerstboom,…
Een tijd waar we samen komen met mensen om ons heen, familie, vrienden, omringt met liefde en gezelligheid en mooie herinneringen maken.

In de ideale situatie is het zo dat rond deze tijd je je zorgen even opzij zet en waar alles vredig en fijn voelt.

Maar wat als dat NIET zo is? Wat als kerstdag niet zo voelt? Wat als we alleen kerst vieren? Zonder familie of zonder vrienden? Wat als we familie hebben waar we niet meer mee spreken of waar we geen goede band mee hebben? Of wat als je vrienden kerst vieren met familie en jij daar geen onderdeel van kan zijn? Of wat als jij liever kerst alleen wilt vieren?
Of wat als je ziek bent of je kids zijn ziek?
Of wat als je net iemand van je familie overleden is en deze persoon nu niet meer aan de familietafel zit?
Of wat als je je overleden vader of moeder of broer of zus of die goede vriendin mist?
Of wat als je een gebroken hart hebt doordat je grote liefde geen onderdeel meer is van je leven?
Of wat als je verdriet voelt omdat het gevoel van ‘ik ben nog steeds single’ je overvalt of wanneer je alleen aan de kersttafel zit of als je koppels samen ziet rond de kerstboom?
Of wat als het even een moeilijke periode is met je man of wat als je je zelfs in je relatie soms eenzaam voelt en je andere koppels gelukkig ziet?

Kortom: wat als je je rond kerst gewoon niet zo gelukkig voelt of het niet zo perfect voelt als je graag zou willen? Je vindt die kerstperiode gewoon helemaal niks en wilt dat die zo snel mogelijk voorbij is!

Weet dat dit helemaal ok is om je zo te voelen! Het is helemaal ok als je je niet helemaal ok voelt.

Het wilt niet zeggen dat er iets mis is met jou of dat je je altijd zo zal voelen of dat je altijd ongelukkig zal zijn of dat je altijd single zal blijven of dat je man en jij niet door deze moeilijke periode heen zullen komen!

Weet ook dat wij altijd bepaalde verwachtingen hebben van kerst en dat die ook niet altijd even realistisch zijn. Kerst brengt vaak een bepaald verwachtingspatroon met zich mee om tijdens deze periode gelukkig te moeten zijn of het “perfecte plaatje” te moeten vormen.

Wanneer we ons tijdens de kerst niet goed voelen dan komen onze stemmetjes naar boven:
Ik ben helemaal alleen, niemand wilt me, je kan ook niks goed, waarom ben ik nog alleen, je zal nooit gelukkig zijn, ik ben niet gemaakt om een relatie te hebben. Je denkt eraan hoe miserabel jij je voelt terwijl iedereen zo gelukkig is!

Weet ook lieve dames dat je gevoel van geluk niet enkel kan afhangen van 1 of 2 dagen op een jaar.

Je leven is een aaneenschakeling van allerlei gebeurtenissen en hoe jij je voelt op een gewone dag is even belangrijk dan hoe je je voelt op deze kerstdag(en).

Dus al kerst nu voor jou even gewoon niet zo leuk is of niet zoals verwacht wees dan lief voor jezelf, kijk met zachtheid naar jezelf en accepteer het zoals het is (ookal is dat balen) in plaats van tegen je gevoelens en jezelf te vechten. Ga kijken wat er wel is (ookal is dat maar iets heel kleins). Hou van wat er is in plaats van jezelf te pijnigen om een bepaald ideaal te willen bereiken.

Wat als kerst nu niet draait om perfectie maar net gaat over het jezelf overgeven aan eender welk gevoel, ons over te geven aan wat het leven ons aanbiedt op dit moment? (vrouwelijke energie!)

Wat als kerst gaat over vrede vinden binnenin onszelf in plaats van ons te laten bepalen door chaos in de familie of familiediscussies waar je geen vat op hebt?

Wat als Kerst erover gaat om gewoon relax zijn en ons voor nu neerleggen met hoe ons leven er nu uitziet en vooruit kijken naar hoe we de dingen anders zouden willen doen in 2020?

  • Wie of wat willen we achter ons laten in ons leven?
  • Wie willen we vergeven?
  • Wie willen we zijn in 2020?
  • Wie willen we graag in ons leven in 2020?

Wat als we tijdens kerst nu zouden focussen en dankbaar zijn voor wat er wel is (hoe klein ook) in plaats wat er niet is?

Dankbaarheid is een bijzonder kwaliteit en ookal zitten we nu in een down weet ook dat er weer een way up is.

Dus ga eens voor jezelf na, op dit moment, waar kan je dankbaar voor zijn? Ga echt een connectie maken met dat gevoel, wentel je erin.

Ik stuur je heel veel liefde toe. Weet dat je een prachtige vrouw bent en dat ook jij geluk verdient ookal ziet vandaag er even wat minder uit.

Ik wens je een fijne en liefdevolle kerst toe!

Voor het geval niemand je het vandaag gezegd heeft: I love you!

Over de schrijver
Reactie plaatsen