Denk je dat je GEEN CONTROLEFREAK bent in je relatie of tijdens het daten?
10 april 2022 

Denk je dat je GEEN CONTROLEFREAK bent in je relatie of tijdens het daten?

Ik kreeg deze vraag van Michelle:
Lara, ik las onlangs je blog ver vrouwelijke energie en daar gaf je aan dat 1 van de dingen die je kan doen om meer in je vrouwelijke energie te zijn is door de controle op te geven. Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt maar kan je daar wat voorbeelden van geven? Ik denk dat ik echt een controlefreak ben geweest in mijn relaties, maar ook tijdens het daten heb ik daar last van volgens mij.

(Vergeet ook zeker deze post niet tot het einde te lezen wanneer je niets wilt missen over ‘’de Liefdesblokkade week’’ die morgen start).

Een hele goede vraag van Michelle. Ik hoor namelijk vaak van vrouwen dat ze tegenwoordig heel erg struggelen met het ‘’moderne daten’’ en dat een man vinden wel iets heel ingewikkelds is. 🤯Ga ik mijn man ooit ontmoeten? - Lara (liefdesschool.com)
Wat maar niet lijkt te lukken en dat herken ik vanuit mijn eigen dating tijd ook zeker. Ik was zelf een kei in het micromanagen van mijn dates. Stel je eens voor dat je momenteel een baan hebt waar je manager continu over je schouder mee kijkt om te CONTROLEREN wat je aan het doen bent? Om gek van te worden! Zo moeten die mannen waarmee ik gedatet heb zich ook gevoeld hebben. Ik was een controlefreak omdat ik, omwille van mijn slechte ervaringen, mannen niet meer vertrouwde en net door dat gedrag duwde ik ze nog verder van me af. Hij moet me maar nemen zoals ik ben! - Lara (liefdesschool.com)

Toen ik me ging verdiepen in de dynamieken tussen mannelijke en vrouwelijke energie tijdens een contact tussen man en vrouw en hoe dat voor mannen werkt kwam ik erachter dat CONTROLE een beschermingsmechanisme voor me was en daar dus een patroon van angst voor intimiteit achter zat. Halelujaaa… Wat voelde dat als een verlichting wanneer ik eindelijk die controle kon loslaten en gaan achteroverleunen in mijn vrouwelijke energie. OVERGAVE MODUS AAN

Herkenbaar voor jou?
Om terug te komen op de vraag van Melissa. Hoe ziet die controle er nu uit in het dagelijks leven?
Als je jezelf betrapt op het volgende:
-Hem vertellen waar hij je moet mee nemen op een date
-Hem vertellen wanneer hij je moet bellen
-Hem vragen waarom hij niet reageert op je berichtjes
-Hem vragen wanneer hij de vuilbakken gaat buiten zetten
-Hem vragen wanneer hij nu eindelijk die vakantie gaat boeken
-Hem vragen wanneer je hem de volgende keer zal zien
-Zijn problemen wilt oplossen met zijn auto
-Zijn problemen op het werk wilt oplossen
-Hem vertelt hoe hij eten moet maken
-Hem vertelt hoe hij de afwas moet doen
-Hem 3 x belt en hem dan vraagt waarom hij niet reageert
-Hem vraagt waar dit naartoe gaat?
- En zoveel meer…

En vele dames zeggen: Ja Lara, dat snap ik wel en dat doe ik in theorie ook niet tijdens het daten of in mijn relatie.
Maar in de praktijk merk ik dat het toch wel anders loopt. Wanneer we een man echt leuk vinden 😍dan is de praktijk vaak anders. In theorie weten we dat wel maar wanneer een man dan niet precies stuurt wanneer en wat we willen of zich even terug trekt en afstand neemt dan voelen we onze triggers naar boven komen en gaan we daar ook op reageren, het gesprek met hem initiëren en hopen op een duidelijk antwoord. We initiëren het relatiegesprek en dat willen we ten allen tijde vermijden. Dat is pure CONTROLE en vaak gedrag gebaseerd op onze triggers! We willen net die POSITIEVE SPANNING in onze relatie aanmoedigen en dat is hetgeen dat ervoor zal zorgen dat een man een emotionele connectie met ons maakt. En niet vanuit controle maar net vanuit OVERGAVE.

Wat kan je nu, in het moment doen als je merkt dat je in die CONTROLE MODUS zit?
Stop dan in het moment en hou je handen voor je mond 🙊en wees bewust van je gedrag in het moment en plak desnoods plakband op je mond! Dit is misschien vreemd advies want ik ben niet voor het principe om vrouwen de mond te snoeren en je gevoelens in te slikken. Dat werkt niet! Waarom doen we dit als eerste? Omdat we wanneer we nog geen inzicht hebben in onze emotionele trigger en daarvan bewust zijn, we dit niet in ons gedrag willen veruitwendigen door te gaan spreken. Dat gaat heel vaak mis en zo saboteren we vaak onze (prille) relaties.💔
Vanaf het moment dat je stopt met het controleren van de situatie en je bewust bent van je gedrag in het moment zal het gemakkelijker worden om je over te geven. Je zal kunnen omgaan met imperfecties van het moment versus alles willen te controleren.

En als je dit kan gaan doen zal jij en ook je (toekomstige) man de dates gaan ervaren als moeiteloos en veel meer fun. Dat is uiteindelijk de bedoeling van een relatie. Om samen fun te hebben.
Je zal sneller uitgevraagd worden voor een volgende date, niet geghost worden, je zal voorbij de beruchte 3 maanden komen, je partner en jij maken minder ruzie en hebben een meer gezellige tijd samen.
Dus WIN WIN!

Vind jij het best een uitdaging om controle los te laten?
Heel herkenbaar. Ik was de expert in CONTROLE. En achter die controle schuilen vaak onze liefdesblokkades, onze angst voor intimiteit, onze belemmerende gedachtes en die zijn vaak de reden waarom het voor ons onmogelijk lijkt een langdurige relatie aan te trekken.
Lukt het bij jou ook niet om echt die gelukkige relatie aan te gaan? Blijf je steeds hiermee worstelen?
Weet dan dat het voor jou ook mogelijk is, wanneer je bereid bent om jezelf te gaan aankijken en daarin wil ik je echt gaan aanmoedigen, want ik gun je die mooie romantische en verbindende relatie.❤️

Wil je er graag achter komen wat jou blokkeert in de liefde? Durf jij je liefdesblokkades te gaan aankijken? Dan heb ik iets voor je! Volgende week heb ik met mijn team onze agenda vast gezet en hebben we vanaf morgen de week gebombardeerd tot ✋‘’DE LIEFDESBLOKKADE WEEK’’.🤚
Dit is het thema van de komende week waarin ik en mijn team binnenin onze Mastermindgroepen volledig gefocust zijn op het thema LIEFDESBLOKKADES binnenin je relaties en hoe deze je tegen houden in het binnen laten van de liefde. Om dit ook voor de dames buiten de Mastermind toegankelijk te maken heeft mijn team 1.5 uur in mijn agenda vrij gepland waar jij als dame van gebruik kan maken om samen te gaan kijken wat je liefdesblokkade zou kunnen zijn en hoe dit je tegenhoudt om die mooie relatie te hebben waar je zo naar verlangt.

Tijdens deze sessie gaan we gedurende 30 minuten kijken waar je tegenaan loopt en hoe je graag zou willen dat je liefdesleven eruit ziet en of ik daarin verder iets voor je kan betekenen. De eerste 3 dames die me een persoonlijk berichtje sturen met: LIEFDESBLOKKADE naar lara@liefdesschool.com maken als eerste kans op dit plekje.❤️
Over de schrijver
Reactie plaatsen